Den 31 december 2022 kom 7 små isländska fårhundsvalpar till världen. Eller ja 6 stycken sist ut Ljusglimtens Prim kom faktiskt efter tolv slaget.
Joy var en fantastisk mamma till dem och det var 8 veckor av mys och glädje men också massor av städande. Det är ett heltidsjobb med valpar men så värt det!
Nu har de blivit 2 år och jag tänkte uppdatera lite om dem. Vad de gör nu, avelsutvärderingar och hur de ser ut nu som unga vuxna.

Ljusglimtens Bliss
Genomfört BPH
Ögonlyst UA
HD: C (B+C)
ED:UA

Bliss som också kallas Blisso av sin familj följer ofta med husse till jobbet. Det tränas en del lydnad och trick.Husse tränar även Bliss i att kunna hitta frisbees vilket hon börjar bli riktigt duktig på. Perfekt eftersom hon ofta hänger med på hans discgolf-träningar och då kan hjälpa till att leta kastet inte blivit som man tänkt.

Ljusglimtens Nypon
Genomfört BPH
Ögonlyst UA
HD: A
ED:UA

Nypon lever gårdsliv med sin matte och hänger ofta med till stallet för att ta hand om hästarna. Det tränas nosework med en planerad tävlingsdebut, samt agility och rallylydnad. Planen är också att åka på en utställning under 2024. Nypon är en fodertik och tanken är en kull i höst efter hon utvärderats färdigt.


Ljusglimtens Bingo
Genomfört BPH
Ögonlyst UA
HD:B (A+B)
ED: UA

Sigge som han heter i vardagen har nyligen blivit stolt storebror till en människovalp. Sigge hänger med på allt från att segla på båt till att pulsa i snön. I framtiden tänker matte och husse att han ska följa med och åka skidor. Man är även sugen på att testa agility eftersom han älskar att hoppa och är väldigt atletisk.

På bilden har Sigge en gps-tracker på sig för att kunna följa hans rörelser.

Ljusglimtens Whisky
Genomfört BPH
Ögonlyst UA
HD:B
ED: UA
Godkänt doftprov eukalyptus
2 uppflyttningsresultat i Heelwork to music klass 1
Utställd med excellent

Whisky är gårdshund, tävlingshund och livskamrat. En liten kelgris som älskar träning, äventyr och att vara med. Målet är att fortsätta att utvecklas på tävlingsplanen och 2024 kommer fokus ligga främst på agilityn, freestyle och heelworken.

Ljusglimtens Eldris
Genomfört BPH
Ögonlyst UA
HD: C (B+C)
ED: UA


Eldris hålle matte och husse aktiva och de är ofta ute och upptäcker olika naturreservat tillsammans. Eldris har även börjat följa med husse på löpturer, vilket han gillar. I år när vi har kennelträff så är planen att man ska testa på nosework något hela familjen är sugna på att prova.


Ljusglimtens Asti
Genomfört BPH
HD:B
ED: UA

Till vardags kallad Isa lever som gårdshund deluxe och hjälper matte rådda alla djuren på gården. Där är bland annat hönsor, ankor, getter, hästar, grisar så det är full rulle att följa med och ha koll på allt som hör gårdslivet till. Matte planerar att ställa ut Isa och att testa agility.


Ljusglimtens Prim
HD: A
ED: UA
Utställd med excellent

Till vardags kallad Katla är väldigt kärvänlig och älskar människor. Katlar har ställts ut några gånger och det har gått väldigt bra. Matte planerar att fortsätta med utställningskarriären, testa vallning, spår och sök. Katla bor med sin farmor (Hnúks Kolka), vilket är lite extra roligt.

Mer om Smällkaramellerna:
Smällkaramellerna ❤️
Smällkaramellernas 7:e och 8:e vecka
Smällkaramellerna 6 veckor


0 kommentarer

Kommentera