Förra veckan kom svaren på DNA-proven. Joker är far till alla valparna.
Skönt att veta men samtidigt tråkigt eftersom att jag hoppades få några från varje. Att öka den genetiska variationen. Helt bortkastat har det inte varit fast resultatet uteblev. Jag har fått lära mig hela processen och är mer redo till nästa gång. För jag tror på grundtanken med dubbelparning. Får man en kull med fäder från två så får man en större genbas. Tror det kan vara bra för vår lilla ras.

Valparna är oavsett fantastiska. Nyfikna, orädda, energifyllda och tar saker med ro. Fast det skramlar, kör förbi en gräsklippare och händer saker här och var så är de stabila och coola. Jag tror de kommer bli riktigt häftiga små träningskompisar och en familjemedlem att göra roliga äventyr med. Både Joy och Joker är väldigt allround och gillar i princip allt, bara de får vara med. Joy något mildare och eftertänksam, Joker mer på. Enda nackdelen med kullen är att Joy har sina C höfter och Joker sina B. Bättre hade varit en kombination med A och C. Jag hoppas min chansning är värd det. Att de övriga fördelarna denna kullen har kommer väga upp denna nackdel. Jag vet att liknande kombinationer skett tidigare, resultaten har varit blandade. Och HD är komplext. För min del tänker jag HD A som ett MVG (mycket väl godkänt), B som VG (väl godkänt) och C som G (godkänt). Vet att C höfter sällan är ett problem men klart att man ändå funderar. Samtidigt som jag vet A+A kullar som fått D, E på höfterna så är denna kullen en större risk. Något jag försöker vara så öppen med som jag bara kan och jag hoppas alla valparna i kullen kommer utvärderas så man får se vad resultatet blir även på pappret.

Vill du ha en ljusglimt i ditt liv?
Hör av dig på mejlt info@hstensgard.se eller slå en signal till 0703-44 77 92.


0 kommentarer

Kommentera