Mitt djurintresse har jag haft sen barnsben och jag har hållit på med både ridning och kaninhoppning. År 2007 kom Gizmo in i mitt liv och öppnade dörren till hundvärlden och sen dess har jag varit fast. Hundträning och beteende är min stora passion i livet och det ska vara roligt för både mig och hunden att göra saker ihop!

Min stora dröm är att inspirera fler till ett roligt och aktivt hundliv och visa hur mycket kul vi kan göra med vår hund. Därför hittar du ett brett kursutbud hos oss och i olika nivåer. Från nybörjare hela vägen till tävling. Och du man kan träna högt upp i klasserna utan att någonsin tävla bara för att man tycker det man gör är så himla roligt!

Hundträning är för mig något av det bästa som finns och samarbetet man kan skapa med sin fyrbenta vän. När allt stämmer är det som att man dansar tillsammans och det är en fantastiskt känsla.

Jag har själv lidit av prestationsångest och depression, men har gått från presstationsångest till tävlingsglädje. Något som verkligen inte var en självklarhet från start, men som lede mig till att lära mig mer om mentalträning och beteenden. Så nu hjälper och coachar jag andra på liknande resor och som vill bli bättre mentalt.

Jag har tävlat upp till mästarklass i rallylydnad, klass 2 i agility och öppenklass i viltspår med 3 raka 1:or som gav Joker hans championat.
2022 föll jag pladask för heelwork to music och freestyle och har nu en nybakad klass 3 hund i HTM och två uppflytt i FS klass 2. Så en riktig multi-sportare i hundsport kan man säga att jag är. Hundträning är min stora passion och jag vill att träningen ska vara kul för både människa och hund. Det finns massor av kul att göra tillsammans, man ska bara hitta sin eller sina favoriter!

Mina utbildningar

Gymnasieutbildning Naturbruk med hundinriktning, 2007-2010
Rallylydnadsinstruktör via SBK, 2008
Hundens beteendebiologi 1 LIU, 2012
Hundens beteendebiologi 2 LIU, 2013
Introduktion till etologi LIU, 2012
Hundens beteendebiologi 3, 2013
Fortsättningskurs i etologi LIU, 2014
Hästens sinnen och beteenden, 2014
Agilityinstruktör via SBK, 2016
Mindfulness teori och tillämpning, 2018
Think outside the candyboxbelöningsutveckling med godis, 2020
Doga lärarutbildning, 2020-2021
Lekutveckling, 2021
Idrottspsykologi, Umeå universitet, 2022
Djurpsykologi: beteende, kognition och relationer hos husdjur LIU, 2022
Djurparksdjursbeteende, SLU, 2022
Tävlingsledare Freestyle och Htm, 2023
Psykologi 1, Kristianstad högskola, 2023
Djurskydd, SLU, 2023
Noseworkinstruktör och doftprovsdomare via SNWK ,2023
Motiverande samtal, Stockholms idrottshögskola, 2023
Idrottspsykologi (fördjupning), Malmö högskola, pågående
Freestyle och htm instruktör, pågående
Biologi kandidat, Uppsala universitet, pågående
Beteendevetare, Kristianstad högskola, pågående

Samt diverse seminarium och kurser i agility, rallylydnad, heelwork to music, spår, personlig utveckling, yoga och friskvård för hund.

Missa inte vår hundpodd: Älskade hundliv
Finns på Spotify och Acast