Min hjärna är i någon typ av hjärnsmälta eller som jag sa häromdagen “det känns som jag har hjärnsmälta i hela ansiktet”. Det var ju inte riktigt det jag skulle säga men ni förstår kanske då den trögflytande hjärnan just nu. Så när jag öppnade datorn och skulle skriva om vad vi har gjort. Var min först tanke. “Vad har vi gjort i veckan? Jag vet inte. Har vi gjort något?”

Efter lite andetag och djupdykning i hjärnbalken så har jag konstaterat att vi vist det har gjort saker. Vi har varit ute MYCKET!, de har följt med längre ut på gården och vi har badat. Badet kom först för att Bingo hade lyckats få skit på sig, någon hade råkat trampa i en hög och sen trampat på han. Så då blev det vasken i badrummet och när jag stod där och tvättade honom så slog det mig att detta är ju en bra upplevelse för de andra med. Så sen har de fått turas om att bada. Lite läskigt men spännande. Det var kanske ingen som var överförtjust i själva badet men tyckte ändå tog de fint för första gången och ingen försökte fly i panik. Så kändes som normala reaktioner för ett första bad, och torkningen efteråt verkade alla uppskatta.

De har också fått leta lite mat i äggkartonger och i en slowfeed-skål. De får såklart sin ranson mat som vanligt. Mest uppblött och lite torrt. Men för att upptäcka och leta mat så har de fått testa äggkartong och slowfeed-skål. De är ju full rulle på dem nu så de behöver hitta på saker. Mycket lek, speciellt dragkamp går också hem och att klättra upp på saker. Bland annat Karlas babysitter är kul att slåss om vem som ska ligga i och klättra upp på mindre kartonger och bli Herren på Täppan. Speciellt Bingo brukar tycka om att sova uppe på saker men han har alltid haft speciella sov-preferenser. Uppe på, i filtar eller ihoprullad vid något.

Vi har också haft valpbesökare och myst massor. Kollat igenom dem för att vänjas vid hantering och provat morot, en klick grädde och älgchips. De har också fått mumsa på råhudsben.

Veckan som kommer ska jag fixa det sista till valppaketen, skriva klart valpkompendiet, de ska få vara i bilen och hälsa på de andra djuren på gården. En intensiv vecka för mig och dem. Helt klart!

Jag har också beslutat att dra igång en träningsdagbok man kan följa för Whisky och vill man ha första handsinformation när den kommer. Mejla info@hstensgard

Nu ska jag lägga Karla för vila.
Ha de fint!
/L


0 kommentarer

Kommentera