Som en del av er kanske vet så läser jag till beteendevetare på högskola. Älskar läran om beteenden överlag både på människor och djur. Hur det påverkas, hur vi motiveras mm. Så himla spännande!

I kombo med dessa studierna läser jag mer idrottspsykologi och det är en sån intressant kurs och ämne. Nu går jag fördjupningskursen där vi ska få skriva en uppsats om valfritt ämne. Jag valde motivation och hur vi kan bibehålla den och jag ville rikta den mot hundtränare, för det är ju oftast dom jag jobbar med. Och nu har jag fått godkänt på att få skriva om det ämnet! Så jäkla roligt 😃

Det kommer ju inte vara helt lätt med materialet. Finns inte så mycket studier gjorda på just den gruppen människor men det kommer gå att dra paralleller som kan ha en stark evidens. Så kommer bli sjukt kul att få gräva runt och läsa. Kommer även göra en egen liten insamling av material via frågeformulär så, HÅLL UTKIK!

Kan tycka vi kommit långt i hur vi motiverar våra hundar och vårt arbete med dem. Men vi är ju två i en enhet och hundtränarens egna motivation har med stor roll. Hur vi ska göra “tråkiga övningar” mer motiverande och ha kvar/få tillbaka motivationen när det kanske inte gått som vi tänkt på träning eller tävling. Eller när vi tappar självförtroendet och motivationen för någon kanske sa något elakt eller vi tvivlar på vår egen förmåga.

Ska som sagt bli väldigt spännande och blev så glad när jag fick ett ok om att skriva om just detta 😃


0 kommentarer

Kommentera