I helgen körde jag 6 starter med 3 olika program på mina tre hundar. Det har krävt en hel del förberedelser och förra gången vi gjorde detta flöt det inte på alls lika smidigt. Så trial and error är inte så himla fel. Som en del av er vet så har jag haft en mental svacka men nu i helgen kände jag mig verkligen mentalt stark. Fast att jag kunde höra tankar av ångest i bakgrunden, tvivel på om jag kom ihåg programmen så höll jag ihop hela vägen. Jag känner mig otroligt stolt och glad över helgen och redo att pollera vidare på våra program och teamkänsla.

Något jag tänkte extra mycket på nu under helgen var vila, energiintag, vätska och mina uppgifter.
Att ha basbehoven täckta och få in bra energi i kroppen. Det blev bra med sömn, matintaget blev inte bara en snabb uppshus av socker i form av en chokladkaka utan faktiskt en bra lunch (räksallad med ägg), vätskade på med vatten (hade min bästa flaska med mig) och höll mig till en energidryck över dagen. Drar jag i mig för mycket koffein så får jag ofta ett ångestpåslag och denna var på gränsen även nu. Innan Jokers starter så var jag ganska sliten så gjorde en kort andningsövning med avlappning. Det var väldigt skönt och gav den återhämtningen jag behövde för att klara hans starter.

Tips
– Se över dina uppgifter och var din energi behöver vara
– Håll dina basbehov i en bra nivå. Vila, mat, vätska
– Hitta självförtroendet tex klipp ihop en film med era bästa sekvenser, värm upp med boost-övningar, använd citat och ord du blir pep av
– Panik i hjärnan av tex kommer jag minnas programmet/banan. Ha en lapp med programmet/banan tex nedritat eller med stödord. Visualisera. Vagga in dig i tryggheten att du kan detta, ni har ju kört er grej innan ni kom hit och det har funkat.
Jag kan uppleva om jag fokuserar för hårt så blir nervositeten större. Då stänger jag ner den tanken och andas. Lutar mig tillbaka med att det faktiskt sitter i kroppen. Att jag kan det som att cykla typ. Och det har än så länge aldrig svikit mig. Så inte övertänka! och här måste man ju hitta sin egen balans.
– Utmana er bubbla. Träna där andra ser, live-streama din träning, videofilma och lägg upp. Ju mer bekväm du och din hund blir här desto lättare kommer tävlandet bli sen.
– Glöm aldrig ert varför, er glädje och ert team. Det är NI som räknas och inte resultatet.
– Tänk på dagsformen. Fattas något för att göra en optimal prestation?
– Se träningsmöjligheten. Tävlandet ger en information till vidare träning och vart den träningen ni gjort tagit er. Vad har funkat och vad behöver polleras. Denna tanken har personligen hjälp mig mycket och tävlandet är ett utmärkt ställe för att få träning på. Jag väljer vad och hur jag gör min start. Kanske är en belöningsstart precis det vi behöver. Eller att bara vara där?
– Ha ett bra gäng runt dig. Träningskompisar, familj, vänner. Alla kommer inte stötta och tro på din resa så välj dem du kan få energi och pep från. Gråta ut med när det behövs och som hjälper dig vidare.
Jag är otroligt tacksam över min egen hejarklack <3

Och för dig som kanske inte sett resultatet av tävlandet på sociala medier.
Det blev en andra och tredje placering för Joker i HTM klass 3. Många finna delar (älskar vårt start segment), en del poleringar och en bra början på vårt nya program. Att dessutom lyckas så bra när jag märkte kvällen innan att min köpta låt på datorn hade annat tempo än den jag tränat till på Spotify var minst sagt spännande. Hjärnan hann slå revolt några gånger innan jag hann lugna ner den.
Joy tog en tredjeplacering i HTM klass 1 med uppflyttningsresultat. Hon hade behövt lite mer tid inne i hallen för att hamna mer rätt men att hon hade så fin fokus och känsla ändå var väldigt glädjande. I start 2 så var hon magisk och jag är så glad över hur långt vi kommit. Denna låten passar henne så bra med!
Whisky kämpade på men fjärilshjärnan (å kolla vad är det) var på plats igår. Jag lyckades inte hamna i rätt energinivå med han och det är mer träning med störning och på tävling som gäller. Stundtals går han så jäkla fint. Som ett skolboksexemplar och jag tar med mig just det. Hans backande och sidoförflyttningar i fot, WOW. Kan vi bara hitta rätt i fokuset så kommer resten falla på plats.

Jag fick en fråga om det. Om jag skulle vara kvar i klass 1 fast Whisky fårlov att flytta upp. Mitt svar var enkelt. JA. För han är inte redo att gå upp. Att hålla fokus så länge som ett klass 2 program kräver är för mycket just nu, och jag vill göra tävlandet enkelt och roligt för honom. Vi är inte redo för den utmaningen ännu, utan klass 1 är mer än nog i dagsläget. Dessutom är han inte ens 2 år och jag hoppas vi kommer ha en lång tävlingskarriär framför oss. Joker är ju snart 11 och still going strong. Varför skynda sig iväg då. Hade han varit redo för högre klass så absolut. Men jag tror vi kommer kunna vara högst upp och kämpa tillslut ändå. Vi har inte bråttom och något mindre tid där är inget jag eller han mår det minsta dåligt över. Vi kommer. Vänta ni bara 😉


0 kommentarer

Kommentera