Ibland får jag frågan hur man ska våga sig ut på tävling? Eller hur man ska våga träna med andra för min hund gör så och så. Eller tänk om detta händer? Eller det kan inte jag. Eller, eller….ELLER!!!

Mitt bästa tips, utmana dig själv!
O ja jag vet det lät enkelt och det behöver det självklart inte vara och varje människa är unik. Det vet du redan. Men om vi ska göra det enkelt idag så handlar det om att utmana sina egna gränser och idéer om vad vi klarar av och inte. Klart att det kan vara en inlärningsdel i något vi verkligen skulle vilja våga. Tex dyka från 5:an. Kan vi inte dyka måste vi lära oss det först, sen kan vi utmana oss med höjden. Från 1, 3 till 5an. Plötsligt är vi där och VÅGADE!

Vågar vi inte tävla. Ställ dig frågan varför och om du kan bryta ner det i små byggstenar som gör att du kan ta dig dit. Till att våga stå på tävlingsplanen och belöna alla dina framsteg dit. Att utmana sig själv och våga saker i andra sammanhang kan också leda dit. Mod bygger mod. När vi klarar saker så ser vi att vi kan. Vilket är mycket mer än vad vi ofta tror, för vi ser ner på oss själva och vår egna förmåga.

Så om du nu sitter här och vill något som du inte vågar. Så utmanar jag dig att i veckan göra något som du tycker känns lite svårt, inte oövervinnligt men som kräver dit mod! Något du tror(egentligen vet) att du klarar av men som du inte gör för du inte vågar, att göra det.
O glöm inte fira efteråt och var STOLT över DINA FRAMGÅNGAR!

Några exempel på utmaningar:
– Filma dig själv när du tränar
– Ge en komplimang till en främling
– Ta på dig ett plagg du vill men inte vågat använda
– Be en vän titta när du tränar
– Kallprata med kassörskan
– Spring 50 steg
– Hoppa från 3an
– Träna på en ny plats tex en parkering, i parken
– Skriv/ring någon du inte pratat med på länge
– Gör något kreativt och visa upp
– Använd en ny färg på kläder, hår, naglar, smink gärna något som sticker ut
– Prova en nya aktivitet

Fyll gärna på listan och berätta jättegärna vad du har utmanat dig själv med! Tagga mig gärna med @ljusglimtens eller @h.stensgard om det är på sociala medier så jag får se vad DU vågar!

Lycka till! I know you can do it <3
/L

Ps du får självklart lov att utmana din hund med att våga. Varför inte utmana den att åka rutschkana?

Hur modig är din hund? Varför inte utmana ert mod tillsammans i veckan <3

0 kommentarer

Kommentera