I början av året hoppade jag från 5an. Ett mål jag haft i cirka 2 års tid men velat ännu längre. Jag har känt att det är något jag borde kunna, velat och önskat men inte vågat. Och jag har stått ett antal gånger vid kanten och tittat ner, skakat och vänt tillbaka. Att hoppa från 5an kan vara enkelt för många, men stort för mig som är höjdrädd och tycker det är otroligt läskigt att ta ett språng ut. Falla från luften innan man hamnar i vattnet. Det var så COOLT att lyckas men stegen på resan dit har varit häftiga även dom. Att från början ha tyckt att även trean varit läskig men nu kommit till att den är helt okej och faktiskt ganska rolig. Det är stort för mig. Att våga göra något jag är rädd för men som jag samtidigt vill. Att lyckas. Det ger självförtroende och mod till annat.

Så hur tog jag mig från en höjdrädd nybörjare till att falla fritt med ett pulserande hjärta från 5an utan att vända tillbaka vid kanten jag stått vid så många gånger tidigare. Enkelt förklarat små steg, självförtroende boost, positivt självprat och ett team/community. Det mesta blir lättare med stöd från andra om det så bara är några peppande ord till någon som håller en i handen. Men utan andra förberedelser som små kliv, arbete med självförtroende och mantrat hade det inte gått. För väl på avsatsen stod jag och upprepade mitt mantra. Innan jag tog det där sista steget ut, flög genom luften och lyckades hoppa. Kom upp ur vattnet stolt och med puls. Om jag kommer göra det igen. Kanske inte. För det krävs mycket mentalt och glädjen över det är inte tillräckligt stor för flera gånger. Men att ha gjort det gör mig stolt över mig själv och något jag kan ta med mig till andra tillfällen. Att jag kan, vågar och har det i mig. För herregud lilla höjdrädda jag har faktiskt hoppat från 5an.

Vill du jobba med ditt mentala kolla in min onlinekurs:

30 dagars mindset

Kategorier: Okategoriserade

0 kommentarer

Kommentera