Igår såg jag ett super bra inlägg på Instagram som @evamariewergard lagt ut om tacksamhet och de positiva effekterna man får av att använda sig av det. Jag brukar ofta tänka på vad jag är tacksam för i mitt liv (speciellt efter min depression) men efter detta inlägget tänker jag köra lite extra krut nu i Augusti med att varje dag nämna minst 3 saker jag är tacksam för. Stort som smått ❤

Här kommer några saker som tacksamhet hjälper till med:

Placera dig i nuet och på vad du har istället för vart du varit eller vart du vill.

Bromsar negativa tankemönster och känslor.

Öka självkänslan. Du blir nöjdare med livet och dig själv.

Du blir bättre på att ge beröm till andra och öka deras motivation tex din hund. Och hur fint är det inte att kunna göra andra gladare ❤

Du själv blir lyckligare och risken för avundsjuka på andra minskar.

Så det finns otroligt många fördelar med tacksamhetsövningar. Tycker man det är svårt börja med något litet som tex din hund eller den där goda mackan du åt eller att dina ben bär dig.

Så om du också vill köra lite tacksamhet i augusti så tagga gärna mig på sociala medier @ljusglimtens så jag får läsa. Eller skriv ner det i en bok som du kan ta fram och läsa i de dagar du känner dig låg på eller bara vill få en boost. Det använde jag mig mycket av under min mörka tid. Så det var ett av verktygen som hjälpte mig tillbaka ❤

Så börja tänka på vad du är tacksam för i livet. Det finns alltid något. All kärlek /L


0 kommentarer

Kommentera