I helgen som varit (4-5 maj) var jag på fantastiska Adelsö utanför Stockholm för träning i freestyle och heelwork to music. Anordnare av eventet var svenska isländska fårhundsklubben tillsammans med Lina Longberg som har platsen där vi var. Det var många olika aktiviteter. Vallning, nosework, tipsrunda, skattjakt mm och det var flera raser än isländska fårhundar även om de var flest av dem.
Det var en otroligt fin stämning, mycket glädje och skratt. På en magiskt vacker plats dessutom.

Lika härlig stämning var det med på träningen jag höll i, där jag introducerade sporterna freestyle och htm. Deltagarna fick lite teoretisk information, svar på alla sina frågor och mest av allt praktiskt hundträning. De fick grunderna för att lära in kryp, rulla runt, att gå på bakbenen, följa en target, sitta vackert, snurrar, slalom mellan benen i olika varianter och position 9 (hunden mellan benen, huvudet fram). Ekipagen fick kedjade några moment och blev utmanade där hunden redan kommit en bit på vägen, med att tex göra det i olika förhållanden till sin förare och på distans.
Sista passet på söndagen fick deltagarna även utmana sin kreativitet med hur många olika saker man kan göra med sin hund och en pall. Det blev många olika tankar, idéer och försök. Ett kul inslag för att öppna upp sina tankebanor och att inte snöa in på ett moment.

Jag fick så många fina kommentarer om träningen och många var inspirerade att fortsätta sin träning hemma vilket var otroligt fint att få höra. Att träna i en lekfull stämning med fokus på det som ens hund är bra. Det kan inte bli mycket bättre!

Whisky fick följa med upp på eventet och han skötte sig väldigt bra som demohund. Det var många nya erfarenheter för honom. En kväll i storstaden, helt ensam med matte på hotell, åka motorbåt, nya platser och hundar. Han tog det i stort sett med ro allt ihop, även om första vänderna med båten var lite läskig.
Längtar till vårt nästa äventyr tillsammans även om vi kommer vara lite mer hemmabundna nu framöver i väntan på Joys valpar.

Vill du boka in mig för en helg eller dag i tex freestyle/htm, mentalträning, berikning, rallylydnad, aktivering. Tveka inte att höra av dig till info@hstensgard.se

Några bilder från helgen ❤️


0 kommentarer

Kommentera