I fredags gjorde vi vår första tävling för 2024 och det var en fin start på årets säsong.
Joy var väldigt lättstyrd, hade fin gas och tog alla sina kontaktfält så jag är supernöjd. Så det är bara en tidsfråga innan vi får ett nollat lopp till i agilityklassen och kan kvala upp till klass 2 även där. Hon får ju lov att starta i hoppklass 2 men jag har inte flyttat upp henne än, så hon fick köra en hoppklass i fredags med. Där var vi båda tyvärr lite ur synk och trötta så det blev ett missförstånd och en disk. Men då kunde vi utan någon eftertanke boosta upp slalomet, vilket vi kommer ha nytta av i framtiden att vi gjorde. Det var tyvärr slalomet som gav oss 5 fel i båda loppen i agilityklassen. En med för tidig utgång och en med miss på ingången. Tar på mig båda då jag först hade lite bråttom så hon inte klarade av att stanna kvar och andra så var jag sen med mitt kommando så hon inte hann hitta rätt in. Våra hundar gör ju faktiskt sitt yttersta och det känns väldigt orättvist att lägga skulden på dem. Egentligen oavsett vad som sker.

Whisky fick också starta sin säsong med en start i hoppklass. Det var väldigt trångt i hallen och svårt med vidare uppvärmning innan för att vänja sig vid miljön. Det slog mig också fast efteråt att jag gjort en dundertabbe som inte tagit in honom innan mellan Joys andra två lopp. Istället gick vi på promenad ute i mörkret och myste. Inte dumt det heller men hjälpte ju inte med just det.
Så det blev lite missförtånd och ofokus på planen men om jag inte minns fel så var det första gången på tävling i den hallen och det kändes trängre än vanligt med publik, ingång till start och målfålla. Så att han ändå höll huvudet så pass fokuserat ser jag som ett kvitto att vi är påväg åt rätt håll. Ännu lite fjärilshjärna men på god väg. I slutet fick vi dessutom några riktigt fina bitar. Så med ytterligare finslipning så kommer det bli hur bra som helst!

/L


0 kommentarer

Kommentera