I lördags var Whisky och jag för andra gången och vallade. Det var en väldigt trevlig upplevelse och han gjorde allt väldigt enkelt för mig. Jag gillar vallning även om det är svårt. Det är sig själv, hunden och fåren. När jag testade första gången med Joker kände jag mig nästan lite överväldigad. Så mycket att ha koll på och Joker som hade sjukt mycket driv var svår för mig att balansera som helt ny. Jag är verkligen ingen expert utan newbie deluxe men lite har jag lärt mig de få gånger jag vallat. Whisky och Joy är båda lugnare, vilket gör det lättare för mig att göra rätt. Jag hinner tänka. Med Joker upplevde jag att jag knappt hann det innan jag var på tok fel 😅

Det var kul att se syrran Nypon med köra och hon och Whisky var väldigt lika i hur de möte fåren. Vi har bokat in oss på några helger nu på raken. Så det ska bli spännande att se hur de båda utvecklas från gång till gång. Kanske tar med syster Bliss också. Jag hoppas ju samtliga från Smällkaramell-kullen ska göra vallanlaget. Det krävs det ingen träning för men att vara lite förberedd skadar inte.


0 kommentarer

Kommentera