Såhär skrev jag i början av 2022: ” Sträva mot kraften och glädjen och låta saker gro”.
Med det tänker jag inga direkta nya projekt utan så av de frö som är satta och avsluta sådant som är startat. Det viktigaste för mig på många plan men speciellt i hundträningen är att glädjen ska gå först. Sen har jag mål i den som jag kommer jobba mot men de får aldrig ta platsen från glädjen.

Detta känner jag att jag till stor del verkligen lyckats med och är välidgt stolt över. En liten låsning i mitten av året där jag blev för resultatinriktad men bortsett från det så har det varit fokus på utveckling – att gro. Det har vi verkligen gjort på många plan. Joy tar för sig något otroligt på tävlingar och lyckan strålar i hennes ögon, nu behöver jag mer hitta vägar till att få den på rätt håll än att bara få fram den. Whisky som varit fjärilshjärna “o kolla vad är det, å det, å det” har börjat hitta tillbaka. Nu kan vi få mer bibehållet fokus och vi kan börja polera mer på detaljer. Joker han har gjort några fina starter med lugnt fokus men vi har inte tagit oss hela vägen fram än. Här är det finliret till mig som ska fram. Att jag inte krånglar med hjälperna och gör han osäker utan att det blir så likt som möjligt träning kontra tävling. Vi kommer även överträna ordkontroll och handsignaler med olika störning för att minska risken för denna typen av låsningar.

Här kommer en genomgång av mål och hur det gått:

JOKER

– Ta diplomet i FS2 (har 1/3 i dagsläget) – Nu har vi 2/3
– Starta i FS3 (vi behöver skapa ett program och hitta musiken) – Vi har inte kommit hit än

– Ta diplomet i HTM2 (har 2/3 i dagsläget) – CHECK PÅ DEN!
– Starta i HTM3 (vi har ett program och behöver se vad det ger oss) – Startat och vi har en bit i programbygget
– Samla SM poäng i HTM – Kanske till 2024?

– Rallylydnad Mästarklass ta sista certet för championatet- Fortfarande sista certet kvar och tror vi tävlat kanske två tillfällen.

– Lydnad Startklass
Jag har med denna för det är lite av min nemesis att ta det där jäkla diplomet för jag vet att vi har det i oss. Men samtidigt är det inte högprioriterat och vår sista lydnadstävling kändes så bra så vet inte om jag vill gå in och riskera den känslan. –Inte prioriterat och fortfarande tveksam till om vi ska eller ej.

JOY

– Debutera i Rallylydnad Fortsättningsklassen – Startat och fått 2 godkända resultat.

– Diplom HTM 1 – Yes box!

– Agility hopp 1. Samla pinnar och kunna starta klass 2 nästa år. – Lyckades vi med!
– Agility agilityklass 1.Samla pinnar och kunna starta klass 2 nästa år. – En kvar för att få tre och kunna gå upp till nästa klass.

– Göra en utställning – Prioriterat bort.

– Debutera i Rallylydnad nybörjare med sikte på 3 godkända och diplomet – 2 starter. En avbruten pga blev för svårt för honom med miljön och andra starten körde vi hela banan. Glädjen var där men vi strulade i för många moment för godkänt.

– Anlagsprovet i viltspår – Inte hunnit.

Joy har förutom detta även debuterat i Freestyle för att boosta upp energin i tävllingsmiljö.

WHISKY


– Avelsutvärderas
Höftledsröntgas – HD B
Ögonlysas – UA
BPH – Genomfört
Vallanlagstest – Inte fått till
Ställas ut – 1 gång och fick excellent

– Debutera i HTM – Debuterat och har 2 uppflyttningsresultat.

– Debutera i Freestyle – Debuterat

– Debutera i Ag hopp1 – Debuterat
– Debutera i Ag agility 1 – Inte startat då kontaktsfältsbeteenden inte är klara.

Whisky har dessutom gjort ett godkänt doftprov i eukalyptus. Något som föll sig naturligt efter att han var min praktikhund på min instruktörsutbildning i nosework.

Jag ser stora utvecklingar på både mig och hundarna detta året och jag har börjat spana på mål för nästa år. Och även om vi inte tog oss fram hela vägen överallt så finns det anledningar bakom. Viktigt att både utvärdera och se utvecklingen som ändå skett. Väldigt nöjd med våra insatser och sporrad för mer rolig träning och spännande tävlingsäventyr framöver. Mer om planerna för 2024 kommer nästa vecka.
Tudels /L0 kommentarer

Kommentera