Helgen var fylld av tävling och det var många fina utvecklingar och lärdomar som togs med. Fredagens agilitytävling var dessutom första gången jag hade med båda barnen helt själv och jösses vad duktiga de var. Fast det var kväll, tog tid, jag lämnade dom korta stunder för mina lopp och det var väldigt kallt. Eloge till dom ❤️

Så här kommer lite tips för att ta med barn på tävlingsdagen:

  • Ta med snacks. Kex, fruktbitar (lite roligare än en hel frukt för de kan plocka i omgångar), matiga muffins, chips, någon godis. Portionera ut i omgångar så allt inte slukas i ett svep och du kan stilla eventuell hunger fler gånger.
  • Underhållning. Rit- och pysselböcker. Lera. Pussel. Någon leksak de gillar eller inte lekt med på länge som de glömt att de har. Bok för läsning mellan starterna.
  • Myskänslan. Ta med filtar. Det ger en plats att hänga på och man kan skapa som en liten koja.
  • Film. Ha favorit filmen tillgänglig på mobilen. Jag gillar personligen SFs app och deras filmutbud.
  • Låt dem vara delaktiga. Ha med barnen från början på tävling även om du inte är helt själv med dem. Då blir de vana att följa med och det ger en trygghet. Att dessutom låta de hjälpa till vid lämpligt tillfälle brukar också uppskattas av de små. Tex att få ge godis när man sprungit ut, filma eller hjälpa till med någon uppvärmningsövning.
  • Extra kläder. Antingen luftigare för varma dagar eller tjockare för kalla dagar. Eller bara ett extra par överhuvudtaget ifall olyckan på något sätt är framme.
  • Var beredd på att släppa allt och åka hem. Bättre med positiva upplevelser och åka innan barnen når bristningsgränsen. I fredags var vi nära den för det blev sent. Så sista loppet var inte fokus hundra på loppet men jag har noll dåligt samvete över det för alla. Hundar, barn och jag hade en fin kväll med härlig känsla. Värre saker har hänt än att man behöver avbryta en tävling tänker jag.


0 kommentarer

Kommentera