I helgen var vi på tävling i freestyle och heelwork to music. Dubbla klasser och alla hundarna hade vars ett program. Whisky och Joy i klass ett i både freestyle och heelwork. Joker i klass två i freestyle och klass tre i heelwork.

Uppladdning för tävlingen blev inte som tänkt eftersom jag låg hemma sjuk hela veckan. Fokus låg bara på att deltaga, ha roligt och göra vårt bästa. Min hjärna var väldigt mosig hela helgen så jag var glad över att jag kunde prestera något allt. Det enda jag är riktigt besviken över är Jokers heelwork där vi inte alls landade rätt och han låste sig fullständigt och började skälla på mig. Besvikelsen ligger i att jag inte lyckades hitta rätt alls hos honom och att vi hamnade där. Men jag är ändå nöjd över hur jag möte det. Detta är ju ett problem som kommit på senare tid och han inte haft i yngre år, så vi försöker hitta vägarna förbi det. Det är en kombo av hög förväntan och frustration som skapar det. Jag har bara inte hittat alla nycklar som gör att vi hamnar där och kan då inte låsa upp dem. Men vi ska ta oss förbi det. Jag har en plan!

Gladast är jag över hur glad och tokig Joy var. Hon verkligen sprudlade i helgen. Det gör mig alltid lika glad när hon tar sin plats ❤️ Hon och jag tog dessutom 2 uppflyttningar i heelworken. Så nu har hon en liten titel till htm1. Whisky ville inte vara sämre så han tog ett uppflytt i htm han med 😊 lite fjärilshjärna hade han i helgen men det tar sig mer och mer. Stolt över honom!

I freestylen tog Joker ett uppflytt och jag är glad jag kunde ge han stödet han behövde där för att hitta rätt energinivå. Jag tror detta programmet kan bli väldigt bra med mer putsning och vi kommer nog utveckla det vidare sen till klass 3.

Whisky och Joy hade bara kul i sina freestyleklasser och vi har inget riktigt färdigt program där så poängen tog oss inte till uppflytt.

Men vi har fått så mycket inspiration till vidare program och har nu till april på oss innan det är dags än. Till dess blir det ny inlärning av tricks bland annat kryp, fokusträning, programbygge, dansa och ha kul!

Vår resa fortsätter och jag hoppas vi får många fler fina tävlingsäventyr ihop! Joker har inga fler tävlingar i år och i helgen kör Joy och Whisky sina sista tävlingarna. I grenarna agility och rallylydnad.


0 kommentarer

Kommentera