I helgen debuterade Whisky och jag på agility planen i hoppklass. Vi fick med oss 3 diskar men vi klarade alla våra mål för tävlingen. Stanna på plan, springa genom tunneln och ha roligt. Vi lyckades mer än väl och jag tog med mig massa härliga känslor hem och ny träningsglädje och motivation.

Så fast noll resultat på pappret så finns det i hjärtat för jäklar vad mycket fint han gjorde. Jag hade kunnat vänta längre med start men vi (jag) behövde detta. Se vad vi behöver mer av och ta oss vidare till nästa nivå. För mig är inte resultatet av prestationen det viktigaste (tex nollad eller pinne) utan jag har andra mål och värden som är viktiga. Jag vet ju redan vart vi vill resultatmässigt så det behöver jag inte hänga upp mig på. För när jag gör det så låser sig min hjärna, prestationsångest drabbar mig och jag får fel fokus. Jag känner verkligen noll besvikelse över helgen för den blev exakt som jag önskade och Whisky fick en fin start på en förhoppningsvis lång karriär.

Och för att inga missförstånd ska ske så fast Whisky inte var 100 % klar (kommer vi någonsin verkligen till 100 någon gång?) för start tex hans slalom behöver mer jobb så fanns det ingen fara för han att starta. Han har grundkunskaper för klassen fysiskt och mentalt. För det måste vi alltid ha ok på först. Därav bara start i hoppklass för han har inte tillräckligt färdiga moment i agilityklassen med klätterhinderna. Vilket hade kunnat riskera skada och bakslag i träningen om vi startat där.

Bra att tänka på med tävlingar och mål är att vi alla är olika. Vi behöver olika saker, har olika förutsättningar, mål och förväntningar. Man behöver hitta det som passar en. För det är ju faktiskt ens egen val och tävling. Du bestämmer vad du vill göra med den, vad du vill och behöver skapa för dig och din hund. För mig är tävling ett sett att se vart vår träning tar oss, se vad vi kan och vad vi behöver utveckla. Ett tillfälle att ta vår träning till skarpt läge och se vart vi är just nu, just då. Det är det jag älskar. Oavsett resultat på pappret så får jag med mig saker hem till vår resa ihop. Det är fantastiskt och jag är glad jag tagit mig hit för det har inte alltid varit så.

Tävlar du med din hund och varför gillar du att tävla? 😃

På bild Whisky i full lek med prisutdelning på sidan. Stolt över fokus och leklusten här 😍


0 kommentarer

Kommentera