Månad två på året nu och Januari blev inte så dum. Känns som det blev en okej månad, fick mycket gjort och en hel del avslutat. Vilket är ett mål för hela 2023. Låta saker gro!

För januari hade jag 2 utmaningar. Första att göra yoga varje dag och 30/31 dagar blev det. Även om huvuddelen av passen var små och korta så blev de av och återhämtningen är helt klart något jag inte får glömma. Med familj, studier, företag, anställning och snart 3 tävlingshundar samt våra andra gårdsdjur så behövs den för att palla med. O visa dagar skriker den mer på mig än andra och jag försöker alltid lyssna. För den läxan har jag lärt mig.

Den andra utmaningen var en inkallningsövning om dagen och 31/31 blev det. Det märks så mycket på hundarna att vi lagt extra fokus där och boostat upp den till nya nivåer. De har verkligen levat upp sin inkallning även om samtliga av dem har delar i sin inkallning som de behöver träna mer på så har alla utvecklats och kommer som små raketer. Det gjorde det dock svårare med vist videomaterial till kursmaterial men det är det lilla.

Vill man själv Boosta upp sin inkallning rekommenderar jag vår onlinekurs där ingår belöningsutveckling, hundens behov, inkallningsövningar, konsten att låta bli och mycket mer. “En RIKTIGT bra kurs” sa testpanelen så vill du med. Klicka in här-> Boosta din inkallning onlinekurs

I januari lyckades jag också avsluta katthalls-projektet. Okej en mjuk bädd ska in för extra gos till katterna när de behöver gå in där om vi inte är hemma när de vill in. Men i övrigt så blev det städat och ordningsställt vilket var väldigt skönt. Vi hann nästan få barnens rum klart med. Det blev ny inredning, upprens bland leksakerna och det har blivit så fint. Älskar färgerna och den lekfulla känslan. Kvar är några hängare och tavlor som ska upp sen kan det projektet också checkas av.

Vi har påbörjat tävlingssäsongen och det har svajat en del. Jag har inte kunnat hålla ihop det eftersom sorgen har tagit mitt hjärta sen en nära anhörig gick bort. Joker har mest blivit lidande med glömt freestyleprogram och tappat självförtroende  i vår förmåga. Men vi har fått många läxor och jag har fått analysera för framtiden. En av mina grundstenar till att jag vill tävla är just läxorna och möjligheten till utvärdering. Joy har inte blivit lika lidande då hennes tävlingsdagar infallit på andra dagar, vilket för henne nog varit väldigt bra. Hon är i en stor växtfas just nu och hennes erfarenheter gör henne inte lika rutinerad som Joker. Och nu när hon börjar bli mer sig själv så vill jag inte tabba till det. Vår största svaghet just nu är slalomet vilket vi behöver mängdträning på och det går på rätt håll. Whisky som skulle debutera i rallylydnad fick skjuta upp sin start då han röntgade och det låg för nära tävlingsdagen (7 dagars karens). Men även om den inte blev av så har han börjat utvärderades och det är väldigt kul och nervöst eftersom att han och syskonen är min första egna uppfödning. Såhär långt ser det lovande ut för honom och syskonen.

Det är en lugn tid på gården. Kurserna har några veckors vila till innan start och mitt plugg går bra. Godkänt på höstens alla kurser i djursbeteende och psykologi. Vårterminen har börjat och det känns som jag kommer lära mig hur mycket intressantant som helst. Jag har haft en del privatlektioner i relation, spår och detaljträning. Skogen har fortsatt avverkas och jag längtar till vi kan börja göra lite i den. Sätta upp ny slinga och bygga läger. Min egna träning ligger lite på is och även om jag fått till många bra pass med hundarna hade jag önskat några till. Annars har livet mest lunkat på. Vi har mest njutit hemma och inte gjort några stora utflykter, men det kan vara minst lika trevligt det och vi har fått många mysiga stunder som familj.

Januari i bilder:

Kategorier: Summering

0 kommentarer

Kommentera