Från valp till unghund eller som jag brukar skämta om en tonåring som kör EPA och tjuvröker. Lite så känns Whisky just nu och från att ha varit enkel och följsam så vill han upptäcka världen, använder sin röst mer och vill utgorska vad som finns där borta. Jag låter han få sin tid. Landa i allt som händer i kroppen och huvudet och fortsätter jobba med mycket värde på kontakt, samarbete och lek. Så att han kan se att det lönar sig och är kul att hitta på saker tillsammans. Mycket roligare än allt annat som fångar hans tonårsintresse. Vi testar olika utmaningar för kroppen för att ha koll på alla delar av den och serverar maten på olika sätt så han får leta, riva, slita, plocka och sortera.

Jag påminner mig ofta om att vi har mycket tid framför oss, att vi är på vår resa och hur mycket han kan redan. Speciellt dagar när andras resor bländar en. Då försöker jag finna ro i att vi är inte på deras resa utan våran egen.

Vi skulle egentligen göra vår första tävling nu på söndag i rallylydnad nybörjarklass men efter allt som hänt på senaste så känns det bra att den skjuts fram. Jag känner inte att vi har fått den förberedelsen vi behöver och även om jag hade kunnat planera vår start efter det så känns det skönt att kunna vänta med debuten.  Att kunna ge oss bättre förutsättningar för den. Jag har i dagsläget inte anmält oss till ny rallylydnadstävling men vi ska köra ett htm-program i februari och det ska bli väldigt roligt.

Så vi har lite att hitta på och som jag skrev ovan så har Whisky unghundshjärna. Fullt normalt och jag brukar säga på mina kurser att efter 2 år så har det mesta landat. Tar han efter sin mor så kommer det ta längre tid men vi har ingen brådska. Jag hoppas vi kommer ha en lång tid framför oss och Joker som snart blir 10 år går ju väldigt bra fortfarande på tävlingsbanorna så där är mängder med tid. Det kan vara bra att påminna sig om när stressen av allt man vill hinna knackar på dörren. Det viktigaste är att man njuter av den tiden man har. Nuet för det är där vi är. Det andra är bara tankar, drömmar och fantasier. Viktiga men inte precis här. Så jag njuter av min busiga tonåring som spretar åt alla håll och försöker vara den där trygga platsen han vill återvända till ❤️

Livet som gårdshund
Knähund som ger mig minst ett gott skratt om dagen
Älskar att sitta med
Livet är bäst med honom ❤️

0 kommentarer

Kommentera