Tävlingssäsongen har startat för oss och kalendern är full med uppskrivna tävlingar. Inte för att vi kommer åka på allt men tävlar man i 4 grenar med 3 hundar (Whisky gör debut i år!) så gäller det att ha koll.
Speciellt när dom inte ligger i samma tävlingsdatabas så det är enkelt att hålla koll på dem.

Först ut av hundarna att starta säsongen var Joy och det blev i agility hoppklass 1. Hon gjorde så sjukt mycket fint på tävlingen och hade bra go och var väldigt obrydd om allt. Vilket var så himla roligt att få se och vara med om. För er som minns så har Joy haft en stor svaka i sitt självförtroende och vi har jobbat hårt för att boosta upp henne vilket har gett resultat.
Vi fick med oss 3 stycken fina lopp. 2 stycken med målgång på 5 fel, en med en tredjeplacering och ett diskat lopp. Men hur kunde det vara bra? Jo för i det diskade loppet så bjöd hon på egna lösningar, inte rätt lösning för banan men att hon vågar att ta för sig betyder så mycket och det var kul att se hur hon ville så mycket <3
Båda de två 5 felen vi tog med oss var pga slalomet och att hon missade en port så vi fick ta om. Vi har lagt mycket tid hemma på att hitta ingångarna till slalom men inte så mycket på hela slalomet i sig. Vi har kört 2×2 metoden för ingångarna, vilket funkat väldigt bra för henne. Nu behöver vi öka på erfarenheten av hela slalomet och att hitta bra fart och rytm så kommer även det sitta på tävling.
I sista slalomet så gled hon in i det så himla fort och tog några riktigt bra portar och jag vet jag tänkte “WOW nu händer det”. Sen kom hon lite fel och vi fick ta om. Men det var så coolt ändå att få se vad hon kan göra. Nu ska vi bara skapa förutsättningarna för att lyckas med det hela vägen <3

Framgångar ska dokumenteras ❤️


Jag var väldigt nöjd över dagen och roade hjärnan med bokföring och plugg mellan loppen. En metod som verkar funka bra för mig så jag inte går upp i för hög anspänning.
Vi skulle egentligen ha tävlat på söndagen med i agilityklass 1 men efter sorgliga besked om en nära anhörig så ställde vi in tävlandet och dagen spenderades med familjen. Precis där mitt hjärta behövde vara <3

Med det sagt så vill avsluta med att säga att berätta för dina nära och kära vad de betyder. Skicka en hälsning, kramas, ta med en fika och kör hem till någon du tycker om.
Vår tid är kort och det är inte alltid vi får så mycket tid som vi önskar.
Stor kram från mig till dig som läser detta.
Jag hoppas du får en fin dag <3


0 kommentarer

Kommentera