Utanför fönstret är det grönt och fröställning av maskrosor flyger i vinden. Vi har fått ner lök, potatis, morötter och sparrisen spirar. Förra årets arbete med att lägga grunden till trädgårdslandet har verkligen gett utdelning för såhär mycket som vi har fått ner har vi aldrig haft innan. För vi har även fått ner bönor, ärtor, mangold och massa mer. Vi har en bädd och vårt lilla “växthus” kvar att plantera i och jag ska testa några potatis på kartong med halm över med. För jag gick lite bananas när jag köpte sätor, hehe. Vi ska även ta fram resten av vår örtrondell och plantera i de sista 2 facken. Sen köpte jag massa blommor till vår nya blomsterrabatt jag pysslade med förra året. Vi ska också plantera ner ett päronträd och förhoppningsvis anlägga bär-delen. Men jag kände nu när jag skrev att “oj, nu börjar det bli mycket”.
Att flisa gångarna ligger också ganska högt upp för att dels slippa trimma men också för att lättare komma åt sniglarna. Förra året blev mycket uppätet och det är ju bara så jäkla tråkigt när man lagt ner så mycket jobb på något.

Men jag hoppas kunna dokumentera lite mer för det är jäkligt kul att titta tillbaka och se vad som hänt.
Såhär ser det ut precis just nu:

Hundsäkrat potatislandet och bakom håller vi på att anlägga fler bäddar.
Örtrondell i mitten ska rensas och bredvid den håller vi på att förberedda till en liten blomsterhörna där vi kommer ha en drickplats för humlor bland annat
Buskarna till höger ska rensas upp. Där har vi lite hallon och vad mer där ska vara har vi inte bestämt än.
Här börjar grönsaksodlingen med ärtor och sparris. Bakom mot björkarna kommer vi ha bärbuskar.
Här ska det bli odlingslåda till vänster och en blomsterrabatt till höger

Det är mycket kvar tills vi är där vi vill men det är så stor skillnad mot när vi köpte gården. Då var skogen påväg in med många små träd, buskar och annat grönt. Vi har satt staket, anlagt bäddar, odlat och gjort upp en plan för framtiden. Små steg fram varje år och det är kul att se det växa fram. Även om det kanske ser lite vilt ut på bilderna så finns där en plan och vi gör vad vi hinner. Odlingen är inte prio ett just nu då många andra projekt behöver vårt fokus. På så sätt är jag extra nöjd och stolt över allt vi hinner med 🥰

Nu ska jag filma lite target-träning till våra sociala kanaler. In och kicka på Instagram @h.stensgard eller Facebook sen veta 😘


0 kommentarer

Kommentera