Vi är igång med vårt hundgårdsprojekt. Staket med plattor under gjorde vi för något år sedan. Men sen har gården mest stått oanvänd eller bara använts korta stunder. Nässlor och ogräs har tagit över och eftersom vi vill kunna använda gården mer så fick det nu bli dags att röja lite.

Började med att trimma, lägga markduk till biten vi skulle lägga singel för att förhindra ogräset att trycka igenom. La tegelstenar i kanten för att trycka in vid huskanten och satte fast ett litet däck vattenskålen ska stå i. Tanken är att det ska försvåra att välta den. Började sen trycka ner ogräs längre bort. Inte bestämt underlaget i resten av hundgården. Funderar på täckbark på en del. Sen vill jag ha delar med vegetation för att kunna göra godis-letandet lite svårare. Det ska även bli någon typ av utsiktsplats på en del. Drog också upp vinranka som växer i gården och började begränsa dess område. En pallkrage i botten och spalje. Vet inte om vi kommer flytta den i förlängningen. Den trivs bra där den står men oron är ju att någon av hundarna ska börja äta på druvorna (giftigt). Så vi måste minst kapsla in den så det inte kan ske iaf.

Jag har även tänkt göra något litet vindskydd och kanske något mer ly-aktigt. Skulle vilja ha någon form av anordning för att hänga saker i för berikningssyften. Samt ha lavendel och/eller kamomill i närheten eller i gården. Doften från dem har man sett ha en lugnande inverkan. Tanken var att bygga en inomhusdel med, men vi fick tag i ett hundhus begagnat så nu slipper vi bygga. Den behöver bara lite ny papp på taket och ett lager färg. Samt något mysigt material på insidan att kunna gosa ner sig i.

Så en del kvar att göra men snart kan den nog vara funktionsduglig även om inte allt är klart. Här kan ni se nuläget. Glömde tyvärr ta förebild 🙈


0 kommentarer

Kommentera