Västkusten. Där havet är varmt, det finns fantastiska vyer och maten är smaskens. Dessutom många hundvänliga platser om man letar på rätt ställen. Min mamma har ju bosatt sig i Båstad så vi hänger där en del och jag tänkte berätta om några guldkorn man kan passa på att åka till när man är där. Båstad är ju en sommarstad vilket är bra att ta in i ekvationen men en del platser är ju öppna året runt men det kan vara bra att ta en extra koll så det inte är tillfälligt stängt när man åker dit.

Café På Kanelen
Väl värt ett besök är Café På Kanelen, Cafét ligger strax utanför Båstad och det går bra att ta buss dit. Är shopping-nerven påslagen och man gillar delikatesser, hantverk och lokala produkter så ska man passa på att ta med stora plånboken då det ligger i Boarps handelsby med massa små affärer att gå in i. Vi satsade bara på fiket så jag kan inte med säkerhet säga hur hundvänlig övriga platser i området är men det är en stor parkering utanför så har man möjlighet att öppna upp bilen vid varmare väder kan man ju ta en tur in i butikerna innan eller efter fikan.
http://pakanelen.se/

Kattegattleden
Från cafét kan man sen gå ner från backarna ner mot Norrvikens trädgårdar, här har vi inte varit med hundarna än men de är välkomna i parken. Eller så kan man som vi gjorde ta riktning mot Kattegattleden och följa kustremsan in mot Båstad. Packa fikakorgen och ta med badkläderna för där finns en och annan plats att kunna stanna till på och njuta av havet. Både av vyerna och av svalkande bad under varma dagar.

Båstads hamn
Kattegattleden går igenom Båstads hamn så följer man leden hamnar man här eller så ska man ta ett besök hit ändå. Hamnen är otroligt mysig och värd ett besök! Käka lunch vid havet, ät en glass längst bryggan eller ta en kopp kaffe längst vägen i en take away mugg.
Det kan dock vara väldigt mycket folk så förbered er på många människor och hundar. De restauranger vi besökt har varit väldigt hundvänliga men vill man till en speciell restaurang i högsäsong, speciellt om man är några stycken så är det bra att boka plats innan. Annars kan man alltid köpa med sig något och sätta sig på en egen plats och njuta. I närheten av hamnen finns även en stor lekplats för barn med stort grönområde. Perfekt för att börja eller avsluta besöket med om man har barn.
Tips på 2 hundvänliga restauranger:
Fiskekajen som namnet låter har mycket goda fiskrätter på sin meny. Jag gillar att de har en stor uteservering med rymlighet mellan borden så har man hundar med sig får de bra utrymme. Nackdel ingen bordservering.
http://www.fiskekajen.nu/
The boathouse mysigt och otroligt bra service när vi var där. Maten var super god, jag drömmer fortfarande om deras ceasarsallad med räkor och det är de där lite klassiska rätterna de har på menyn skulle jag säga. De har även ett fik i anslutning till restaurangen jag verkligen vill prova. Värt ett besök och väldigt populärt!
https://www.boathousebastad.com/

Skumeslövstrand
Ett stenkast från Båstad ligger Skumeslövstrand. För oss ej hemma i trakten så får man konstigt nog köra ner med bilen och ställa den på stranden. Ja du läste rätt, du kan parkera precis vid havet! För lokalbor är detta kanske inte så speciellt men för oss övriga verkar det knappt vara sant fören man ser det. Är man mer än en bil kan man bygga sitt eget lilla camp mellan bilarna och stranden är gigantisk så man behöver inte sitta och trängas direkt. Stranden är väldigt fin och det är väldigt långgrunt så ett bra ställe när man har barn. Just när vi var där badade inte hundarna men de kunde vara nära och med. Och eftersom både Joker och Joy är mer fotbadare än simmare så känns det som en perfekt strand för dom, så det blir ett nytt besök nu i sommar.
https://www.laholm.se/uppleva_gora/friluftsliv-och-motion/badplatser/havsbad/aktiviteter-pa-stranden/
Så packa in allt för en dag vid havet eller gör som vi och ta ett dopp innan en god middag. Vi åt på Strandkanten och jag testade en risotto på matvete, den var SÅ god! Servicen var sådär men de hade otroligt mycket att göra den dagen vi var där och med tanke på maten så gjorde det inte så mycket. Vi njöt ändå och hundarna var välkomna!
https://www.strandpensionatet.com/strandkanten-mat-dryck

Så är du i västra Skåne är Båstad värt ett besök. Bara att gå längst stranden och njuta av havet gör det värt det och jag tycker det är väldigt fint att bara promenera med sin hund där. Vill man lyxa till det kan man äta god mat på någon av alla restaurangerna eller så kan man handla med sig lite mat och ha en egen picknick. Jag personligen undviker gärna högsäsongen för att slippa alla människor men det är ju jag. Men när du åker dit, ta med hunden! För det finns mängder av platser att uppleva med den och mysiga platser som väntar på er <3 . Själv blev jag himla sugen på att åka dit nu, nu, NU!

Kärlek! /L


0 kommentarer

Kommentera