Nu är det så nära och pirret är enormt! Jag har känt valparna mot min hand och jag undrar så vilka små individer som ligger och gror i Joys mage. Vilka hem som kommer passa dem och om vi kommer behålla någon själv. Jag har valt att hålla det öppet. Vill liksom inte lova mig själv något innan jag träffat dem. Det är kemin som ska stämma och att jag känner att denna lilla valp är framtiden. Låter som en sjukt stor press och att de andra skulle vara dåliga om jag inte behåller en och så är det absolut inte. Det är mer att steget att gå från 2 hundar till 3 är lite större (kanske mest för min man som tycker 2 är the magic number) och att jag vill satsa inom hundsport. Då behöver denna lilla valp ha kvalitéer jag söker och även om vi gjort en kombo jag tror på så vet man ju inte hur de blir förens de är ute. Sen kanske det inte håller ändå, det vet man ju aldrig men jag måste ha en grund jag tror på. Men mest av allt är det nog för att freda hjärtat. Jag kan fortfarande nypa mig i armen ibland över att vi ska få valpar så inte fören de är ute och välmående kommer jag verkligen tro på att allt kommer gå bra. Och att vi har en ny medlem i familjen. Eller ja flera men som kommer bo i andra hem. För de kommer alltid ha en plats hos oss tänker jag.

Joy som numera kallas fröken fyrkant, för hennes kroppsform är väldigt rektangulär just nu, mår bra. Hon är lite mindre smidig, trött, kelen och har inte velat äta lika mycket på en gång men verkar ta det mesta ro. Hennes största problem är att det är svårt att komma upp i sängen men hon är fortfarande sugen på promenader, om än i långsammare takt. Hon tog ett litet varv med Joker i snön häromdagen och jag förundrades över hur smidig hon såg ut då.

Vi har börjat förberedda hennes krypin för valparna och hon verkar uppskatta bädden. Jag är glad valparna kommer i denna tiden för det går så snabbt. Först var det ju nedräkning till jul (som vi firade hemma, väldigt mysigt), sen nyårsfirande och sen valpar. De kommer bli en så bra början på 2022. Om de nu inte kommer tidigare än beräknat. Nyår blir hemma med min mamma och Karla. Vi kommer äta god mat, spela spel och bara mysa. Killarna åker iväg på nyårsfest till ett par vänner. Blir ett perfekt avslut på året.

Jag har också börjat fixa iordning allt för valpningen och börjat ta tempen på Joy för att få ett bra grundvärde att utgå ifrån. Tiken brukar nämligen gå ner ganska kraftigt i kroppstemperatur innan förlossningen börjar så det är en bra indikator att ha koll på.

Nedan kommer en liten lista av förberedelser

Sax
Handdukar
Hushållspapper
Tidningar
Soppåsar
Filtar
Plasthandskar

Anteckningsblock och penna
Våg
Termometer
Nummer till veterinär och djursjukhus
Ficklampa

Vattenskål (bra med vatten nära till tiken)

Tips att ha hemma från vän som jobbar på Djursjukhus.
Modersmjölkersättning
Glidslem
Inte ordnat dessa än men tänker det kan vara bra att ha ifall det inte går som man tänkt.

Vi kommer göra en valphörna som blir lite mörk, gömd och mysig. Inspirerad av en lya. Kommer ta en bild sen så ni kan få se.
Vi kommer ju behöva bädda om några gånger mellan valparna och sen under tiden de växer så tidningssamlandet tas på stort allvar här hemma. Tur man har många familjemedlemmar man kan tigga tidningar från. Kan tänka mig det kommer gå åt massvis under både valpning och under de 8 veckor de växer upp hos oss. Kommer väl vara trött på det efter några veckor men nu längtar jag som tusan över att de ska komma ut.

God fortsättning önskar jag er. Vi hörs. /L

“När du ätit för mycket julmat” 😂


0 kommentarer

Kommentera