Kloklippning mångas mardröm men det kan med träning bli en fin stund tillsammans eller iaf en helt okej stund med vovven ❤️

Från panik med kloklippning till att tycka det är helt okej

Här kommer mina bästa tips för en fungerande kloklippning:

-Hanteringsträning
Hantera hunden ofta. Vänj den vid att du tar den på tassarna, masserar trampdynor och har kloklipparen framme. Du kan till och med klappa hunden på tassarna med den. På så sätt blir det inte en stor grej av att kloklipparen åker fram när det är dags att klippa.

-Prova olika ställningar
Din hund kanske föredrar att ligga ner och klippa klorna eller att stå upp. Testa er fram vilket din hund är mest bekväm med. Jag har haft en som helst velat ligga på sidan och en annan som föredrar att stå upp mellan mina ben där jag sen lyfter tassarna. Tänk typ som en hovslagare.

-Träna att lyfta tassarna på kommando
Här krävs lite träning men med lyft kommando för tassarna så kan vi efter hand träna in olika störningar som att tex klappa med klotången eller tillslut klippa klon och hunden lär sig ett beteende för situationen vilket sen i sin tur leder till gotte.

-Godisfokus
Testa att sätta upp en lickmat eller kleta mjukost eller leverpastej på en tallrik som hunden kan slicka på under tiden du klipper. På så sätt kan hunden fokusera på det under tiden istället. Alt träna på att ställ fram en skål med godis eller lägg någon godbit på golvet som hunden behöver vänta med att ta. Lyft en tass och ge sen varsågod alt ta en godbit och ge till hunden. Utveckla träningen med att lyfta längre, lyfta upp alla tassar och att klippa klorna innan hunden får sitt varsågod.

-Att tänka på
Ha alltid en vass klotång så du inte klämmer klon och på så sätt skapar ett obehag hos hunden. Klipp lite på klon i taget och skulle du råka klippa i pulpan sätt dit lite potatismjöl så slutar blödningen. Det kan hända även den mest erfarna klipparen att man råkar klippa lite för långt så må inte för dåligt över det utan fokusera på att göra resten av kloklippningen så bra som möjligt och att plåstra om hunden. Din hund kommer förlåta dig!

Hoppas ni får nytta av tipsen! ❤️

Kärlek /L


0 kommentarer

Kommentera