Idag var en intensiv men rolig dag som var full med hundträning. Först med privatcoaching där fokus låg på kontaktfälten i agility och mentalträning, för att sen lasta bilen och köra till Lotushallen. 2 timmars resa fick underhållas med föreläsning i högtalarna och bil-lunch.

Väl i Lotushallen så spenderades tiden med Jenny Wibäck, en fantastisk hundtränare med ett tänk som jag verkligen gillar. Att det ska vara roligt, trevligt och givande för hunden. Att vi ska ha kul tillsammans men också utmana oss i våra kunskaper. Fokus på detta tillfället med Jenny låg i externbelöning och hennes låd-metod. En höjdare sa alla hundarna (hade med mig alla 3) . Fast vi jobbat med externbelöning innan så gav denna metoden nya tankar och insikter. Perfekt både för egen del och till mina kursekipage som vill jobba med annat fokus och göra tävlingen ännu mer träningslik med enkla knep.

Vi kollade även på fart-moment i runt och nos-tryck och avslutade med genomgång av Jokers htm-program i klass 3. Att han jobbade tyst och fokuserat var en stor seger och jag hoppas vi tar med oss den känslan inför lördagens tävling.

Efter kurstiden med Jenny var det hemfärd och sen snabbt matintag innan kvällens valpkurs. Kvällens tillfälle bjöd på shejping, grunder i sitt,ligg, stå, kontaktövningar, kroppskontroll och lek. Ett tillfälle som bjöd på insikter om hur det är att vara hund, då deltagarna fick shejpa varandra. Nyttigt minst sagt.

Whisky gillar Jenny minst lika mycket som jag om inte mer.


0 kommentarer

Kommentera