Efter helgens doftprov med Whisky (godkänt), började jag fundera på hur det går med våra tävlingsmål för i år. Det har inte blivit riktigt så mycket tävlande som jag tänkt men vi har behövt vila och återhämtning för att komma igång igen. Att ha 3 hundar i 6 grenar kräver sitt jobb och planering. En är dessutom en unghund där vi båda behöver lär oss vårt system och vad vi behöver för att nå bubblan ihop. Mest utmanande i år var helt klart tävlingen i Linköping med 3 hundar och 5 olika program i freestyle och htm. Lite pulskänning på den än.
Jag är väldigt säker på att vi kommer hitta rätt men det krävs ju en del omgångar för att hitta dit. Nästa år kommer jag som det ser ut nu ändra om i tävlingsplanerandet. Vi behöver få bättre struktur i målsättningen och planeringen på tänkt fokusområde.

Så hur har det gått såhär långt och vad har vi kvar på tävlingsfronten 2023?

Joker:
Debut i Htm klass 3 och vi har inte hittat balansen i progamet men vi har fått testa på en start och det var givande i sig. Just nu jobbar vi på några av våra nyare positioner, jag kanske bytar program (igen) och jag försöker hitta hans trigger punkter då han gärna börjar ljuda just nu på tävling. Det går sådär just nu.
Vi har kört Freestyle klass 2 med ett nytt program som jag med funderar på att ändra tillbaka ifrån då våra poäng inte har gått upp och jag inte känner mig färdig med vårt första program. Det svåra med programet vi hade först är att inte få ljud när tempoökningen går upp och han ska skickas på runt. Jag kanske kan balansera det med en fokus punkt efter (kom på det as we speak så behöver testas).
Rallylydnad mästarklass här har vi inte fått så många starter, min hjärna har fokuserat fel och Joker har känt av det. Så han har skällt ut mig efter noter. Vår senaste start på Söderåsen var stora delar i rätt sinnesläge så det finns i oss helt klart.


Joy
Debut i Freestyle och Htm med oplanerade program. Målet var hitta en känsla och bygga självförtroende och det fick vi till.
Rallylydnad 2 godkända i fortsättning. Jag hade hoppats på ett sista så vi var klara med klassen men det är i princip noll tävlingar nu.
I agilityn blomstar hon ut mer och mer och vi har tagit pinnar i både hopp och agility. Jag har inga planer på att flytta upp henne (saknas någon pinne än) fören Whisky som ska debutera nu i höst är färdig i klass 1. Viltspåret har vi inte hunnit med, men det kanske ska vara målet nu i höst när Rallylydnaden står stilla.


Whisky
Han är nästan utvärderad färdig och ska “bara” göra vallanlaget som ser ut att bli till våren 2024. Vi har gjort en start i rallylydnad nybörjarklassen och han var inte redo än. Jag hittade inte rätt och satsade stort med att tävla 3 hundar samma dag som debuten. Inte mitt smartaste val. Plus att hela den dagen hade mer att önska i uppvärmning osv. Han har fått debutera i htm och freestyle och även här med oplanerade program. Målet var att få känna på tävling och det fick vi. Han och jag lyckades även ta ett godkänt resultat i htm så mer än nöjd. Vi har inte hunnit komma så långt i agilityn som tänkt men vilan verkar ha gjort han gått för i förra veckans träning så var han on fire och mycket vi hade gått igenom innan hade landat. Debuten är inbokad och målet är att skapa erfarenhet för framtiden.
Tillägg i tävlingsmålen för i år blev även att ta ett godkänt doftprov i eukalyptus i noseworken, och den checkade han av så fint i helgen.Så vi har checkat av en hel del och uppnått mycket. Kvar för i år är enligt plan:
Agilitytävling 7-8 oktober
Agilitytävling 28 oktober
Freestyle och htm 11-12 november
Freestyle och htm 25-26 november
Agilitytävling 1 december
Rallylydnadstävling 3 december

Kul ska det bli att få se hur vi ligger till i träningen.
Det är det bästa med tävling. Se resultatet av sin träning och få reda på vad man behöver lägga mer fokus på och vad som sitter i skarpt lägge.
Vad gillar du mest med att tävla?

/L


0 kommentarer

Kommentera