Vid 4.30 ringde klockan för att packa ihop bilen och lasta hundarna och ta sig mot Linköping. Mitt absoluta bästa tips är preppa allt innan. Frukost, mellis, allt till hundarna, kaffekokarn och lägg fram kläderna. Så är det bara att köra i princip. Hundarna fick under tiden rasta sig i trädgården och leta upp sin frukost på gräset. Sen rullade vi 4 h+ till Linköping.

Väl där blev det toalettbestyr för samtliga och känna av miljön. Vi lyckades få skuggplats till bilen och solen lyste redan starkt på himlen. Jag tog alla saker jag behövde. Godis och rekvisita (bok och filt) och tog in Whisky lite extra i hallen. Han behöver mest tid av alla.

Sen blev det domargenomgång och banvandring för Freestyleklass2. Jag gjorde några sista mentala ändringar och hämtade sen Joker. Vi testade en väldigt låg uppvärmning då jag misstänker han går upp mycket i förväntan om vi kör för länge. Det blev lite skall i början innan han landade mentalt. Så vi ska testa vidare i övriga starter. Innan vi gick in boosta jag upp att gå till filten och att ta boken. Vilket helt klart var en fördel. Vår start kändes väldigt fin och jag fick bubbelkänslan, det var bara vi utan någon annan omkring och han satte några riktigt bra delar. Vi har ju nyligen ändrat program så det är alltid lite extra spännande att debutera med det. Men tror helt klart vi är något på spåren i vårt programbygge.

Poäng: 21.7 (7.3, 7.1, 7.3)

I start 2 i Freestyleklass 2 med Joker tänkte jag ändra för att försvåra och vi gjorde ingen uppvärmning i princip alls mer än att hänga i hallen. Det var inte långt mellan start 1 och 2. Vi var “bara” 9 startande i klassen. Det blev dock pannkaka och Joker gled mig ur händerna och ljudade genom i princip hela programmet. Några fokusställen fick vi så jag sparar dem och glömmer resten. Men det känns iaf som att vi har något att bygga på nu.

Poäng: 20.2 (6.6, 6.75, 6.85).

Sen blev det dags för Htm3. Och jag grät efteråt för jag var så besviken på mig själv. Att jag inte kunde hålla ihop det, att Joker blir frustrerad och att vi inte lyckas. Jag ringer min hejarklack och låter mig känna. Analyserar och förstår problemet. Jag har plötsligt börjat lägga en enorm press på vår prestation och börjat tappat glädjen och varför vi gör detta. Jag kan känna hur hela min kropp rusar innan start, hur jag mår illa innan, inte kan minnas vad vi ska göra och hur jag nästan svimmar. Hur jag skiftat fokus från. Yey äventyr i Linköping till, nu ska vi ta CERTET. Och hur vi måste lyckas för jag ska kunna detta, jag måste för annars lägger jag massa tid och pengar här i onödan och jag drar upp mig i en enorm stress. O jag stör mig då på att jag fallit tillbaka i min prestationsångest. Men jag tröstar mig med att där är en väg ut. Jag ska bara hitta rätt väg igen och det går. Man kan ha kul och njut. Jag har bara tappat fotfästet lite just nu och det kan man göra som hundtränare, coach och mentaltränare. Vad tusan psykologer går till andra psykologer, läkare till andra läkare osv. Ibland behöver man hjälp och stöd, och ibland går saker skit och man går ner i en liten dal innan man bestiger toppen och ser utsikten igen. Vi kommer hitta rätt igen.

Poängen blev: 21.15 (6.8, 7.1, 7.25)

Sen blev det lunch, powernapp och sista banvandringen. Jag fick kortslutning i huvudet av att köra 4 program på den och jag funderar på om jag överhuvudtaget ska gå banvandring framöver. Vi har haft bättre starter utan den. Avbröt banvandring och rastade hundarna och förberedde oss för start. Beslöt att fokusera på träningen och att vi bygger för framtiden. Med både Joys htm1 start och Whiskys htm1 och fs1 start så svajade det i fokus. Jag blev ur fas och det blev dom med. Joy lyckades dock att ha fokus trots vi gick väldigt nära domarna vilket var kul att se. Whisky gick stundtals med super fint och gjorde allt jag bad han om. Men mycket var ju spännande och han var väldigt trött inför sin htm1 start. Jag undvek också att kolla livetesultaten för att inte påverkas av vad dom sa. Nytt för mig var också att man saxade starterna. Först gick htm sen ett fs ekipage och så fortsatte det. Sparade en del tid med domarna när de ska skriva då de hade dubbla domarpar. Väldigt smart!

Poäng Joy i htm1a 22.7 (7.45, 7.6, 7.65)

Poäng Whisky i fs1a 21.85 (7.15, 7.35, 7.35)

Poäng Whisky i htm1a 22.15 (7.0, 7.55, 7.6)

Sen var det en snabb energipåfyllning innan det var dags för B klassen och 3 nya starter. 2 med Joy och 1 med Whisky. Joy gick först ut med båda sina och fast vi hade tapp och hon plötsligt blev osäker och tyckte något på mina byxor var skumt i position 9 så glittrade ögonen. Och det är en vinst i sig!

Whisky var så slut till sin start och jag var beredd på att diska oss och bara belöna upp honom. Men det slutade med att vi gjorde hela. Något stapligt ibland men stundtals magi. Så jag kände mig super nöjd!

Det blev verkligen en dag i högt och lågt,och mycket jobb ligger på mig nu att hitta rätt fokus. För jag njuter ju när vi dansar egentligen och inga resultat får komma emellan det. Och nu när jag landat lite känner jag bara att WOW 9 starter alla nära uppflyttningsresultat, med många grymma ögonblick och med helt oslipade program som har framtiden framför sig. O de bästa hundarna i världen som gjort allt de kunnat under omständigheterna och jag med för den delen. Det var detta vi hade i oss just nu Extra bonus dessutom Joy var super toppad, Joker apporterade boken och Whisky höll sig till mig och struntar mer och mer i andra. Det kommer bli bra det här ❤️

Vid bildtagning ovan av alla tre så utbröt sen kaos då två bushundar tog med sig gammelgubben och drog iväg en runda. Det var så sjukt obehagligt och kom från ingenstans, och jag förstår fortfarande inte vad som hände. De kom tillbaka och det var flera vänliga människor som ryckte in och letade med mig stunden de var borta. Joker kom tillbaka direkt, Joy och Whisky var borta kanske +30 min men kändes som 500 år. Och jag tänkte bara på den där VM hunden för några år sedan som försvann och aldrig hittades. Jag var så slut på batteriet med att jag trodde jag skulle kollapsa (svartnade för ögonen) så var tvungen att sätta mig ner på marken en stund med Joker i söket av de andra två. Kände mig även som en kass hundtränare tillsjag kom på att detta händer andra och hade en häst skenat för sin ryttare så hade jag inte klandrat den. Ibland slår instinkter in. Men fokus kommer läggas på inkallningen med flockträning för där har vi en uppenbar brist. Att lyssna fast övriga i flocken tex rusar. Tillsammans med stärkande av att stanna även i fart. Bra även till Whiskys och min långritt senare i höst.

Whiskys sista start slutade faktiskt i ett uppflyttningsresultat och det blev en mega fin rosett 😍

Poäng 23.10 (7.7, 7.75, 7.65)

Sen väntade bara +4h hem vid åtta på kvällen och jag skojar inte om att det var tufft och så skönt att landa hemma efter en upp och ner dag.


0 kommentarer

Kommentera