Igår var jag och Whisky på hans första utställning. Det var Hässleholms stora Nordic Dog Show och det var kokande hett. Sommarvärmen hade verkligen slagit till och platsen där utställningen är, är väldigt öppen med stora grönområden där ringarna är så det var svårt att hitta skugga. Jag kände mig dåligt förbered då vi inte fått till någon direkt träning innan för detta. Livet har varit lite upp och ner på senaste och det säger även min hjärna till mig. Jag behöver varva ner några nivåer.

En av mina närmaste vänner var även hon och ställde ut så jag fick några sista minuten tips och ögon på mig.
– Le och var stolt
– Spring på ordentligt
– Ställ upp honom och slappna av i handen

Små detaljer men som gör mycket skillnad för uttrycket och jag fick något annat att fokusera på. Min uppgift och det är så bra att ha för fokuset, oavsett gren. Då har man något att ta tillbaka tankarna till om det drar iväg på annat håll.

Whisky tyckte det var varmt och var lite på tårna. Han tyckte utställningskopplet var lite äckligt så vi fick ta på det en bra stund innan så han hann vänja sig vid känslan av det. Han föredrar halsband med knäppning och vi jobbar med att tycka att saker som träs över huvudet är kul tex sele, täcke, halvstyp. Det har gett resultat på de få passen vi gjort men vi är inte i hamn än.

Jag hade på mig en blå kostym och han hade ett brunt utställningskoppel, som jag lite i brådis köpte på plats. Jag hittade nämligen inte mitt andra så det är tur det finns säljare på plats, hehe.
Men efter en del väntande så var det vår tur att springa in och han var lite ofokuserad och spanade lite på andra runt omkting, men skötte sig ändå väldigt fint för första gången och på en sådan plats och i värmen som var. Han tyckte domaren var en trevlig figur och han stod helt okej. Han ville tappa ner svansen lite efter en stund, men inte helt vilket ändå var en bonus. Tidigare på dagen släppt han nämligen ner den helt. Så han var helt klart mer bekväm än när vi först kom dit, men lite konstigt tyckte han det var.

Jag var väldigt nöjd med vår ringdebut och Whisky fick en fin kritik. Mest stolt över att domaren gillade hans vänliga uttryck och hans temperament. Han är ju ganska urfälld nu dessutom. Det slutade iaf med ett excellent och bästa junior så han kunde sen tävla i stora ringen men det kändes inte aktuellt för oss. Plus att jag behövde hem sen för att ha kurser i agility och grund. Alla var så grymt duktiga! Så imponerad och glad över alla ekipag som tränar här och som jag får coacha!

Veckans projekt är iaf att borsta igenom alla hundarna ordentligt, så de kan få lite härlig vind in i pälsen nu när värmen kommit. Vi ska även på tävling i Freestyle och Heelwork to music på torsdag och det kommer bli ett bra träningstillfälle i tävling. Jag har släppt resultatsmålen helt för den och kommer bara åka för erfarenheten och för att få inspiration för framtiden. Känns helt rätt nu när vi inte ligger i fas med träningen och mina batterier är låga. Kul ska det bli om än pirrigt då det blir första utomhustävlingen och första tävlingen med alla tre hundarna på samma dag. Jag behöver alltså ha 6 program i huvudet *nervöst skratt*. Tur att jag gillar att göra spontana program 😉

Nu ska jag skriva lite om ankor i mitt projktarbete, plocka upp varor i butiken och förbereda för kvällens kurser. Samt ta en sen lunch. Något med ägg får det nog bli för våra höns värper som tusan här hemma.

Ha en fin dag! /L


0 kommentarer

Kommentera