Veckan som gick var kaos. Den skulle bli intensiv från början med utbildningen i dagarna 4a, men lägg på sjukdom på barn och mig (med förlorad röst) dessutom och x antal timmars bilresa för lite mer extra allt.

2 av dagarna spenderades uppe i Värmland med fördjupning i freestyle och htm. Utbildningen påbörjades så smått i mars och kommer nu pågå till december. Det är mycket material att gå igenom men det är så lärorikt. Dels sen för egna kurser men också för egen del. Från utbildningsdagarna på plats plockade jag med mig väldigt mycket men två saker jag ser framemot att träna mer snart är tricket att springa i en stor cirkel runt föraren, samt att gå på bakbenen med framtassarna på förarens rygg. Jag har tänkt lägga lite mer tid på trickträning framöver så var bra med lite inspiration.

Efter 2 dagar i Värmland bar det hemåt igen för utbilningshelg i Nosework. Vi jobbade med fin- och grovsök, pratade om tillgänglighet och hade en väldigt bra föreläsning av Tina som använder rullstol och som både tränar och tävlar i nosework med sina hundar. Vi jobbade även med fordonssök och utomhussök med externa ekipage för att träna på att lägga upp övningar och att lära ut. Och nu har jag jättemycket kul jag vill göra med mina kursare. Tur jag har ett gäng ikväll som ska komma hit och träna. Så jag slipper vänta så länge 😍

Så om allt går vägen så kommer jag ha 2 instruktörsutbildningar till i ryggen innan 2023 är slut. Som noseworkinstruktör och som freestyleinstruktör (htm räknas in i den). Men ja jag kallar mig ju inte en multi-sportande hundnörd utan en anledning 😏


0 kommentarer

Kommentera