Tiden springer och även om februari är en kort månad kändes det som mycket hände och samtidigt inget alls på visa plan. Vi har haft en hel del VAB och februari står upp för sitt smeknamn Vabruari.

Jag startade 2 utmaningar för mig själv denna månaden. Dock med inte alls samma fokus och vilja som för januari för mycket annat drog på min uppmärksamhet. Dels skolan och mina kurser där, men också min nosework utbildning och allt sista till inkallningskursen jag kört igång. Så hundarnas bestämde jag att sträcka ganska snabbt och 28 dagars  godisfritt kändes inte alls motiverande heller. Så nästa gång ska jag lägga upp den annorlunda med hur många kan jag klara och boosta mig för antal dagar jag klarar. Det blir en viss skillnad mentalt. Istället gör att “du måste låta bli” till “väljer du att låta bli”. Liten skillnad men stor i hur den känns och tas emot.

Projeltmässigt stod källaren i fokus och jag hann se över vad som behövs och slänga lite saker men där är mycket kvar att göra än. Jag tappade även fokus lite på källaren och började organisera köket och andra delar av hemmet istället 🙈

Det blev några tävlingar med. Joy och jag körde agilityklass 1 och hon var precis under pinne på ett lopp. Sista tävlingshelgen i februari var hon löp-trött och vi fick vår första motgång sen vi ändra träningsstrategi. Något jag verkligen mjuknat inför efter analyserna då många yttre faktorer påverkade det och man från start ändå kan se en utveckling.

Whisky gjorde sin debut och var väldigt fin med tanke på att vi inte hade bästa uppladdningen dit. Precis under uppflyttningsresultat i htm klass 1. Inte dåligt alls! Ett litet missöde i start 2 vid utgången gjorde att jag tappade hans fokus och han såg en “kul hund”. Så det var tråkigt men ska vi vända det till något så fick jag se att vi behöver träna mer på det. Att andra hundar är totalt oviktiga i allt.

Joker körde en tävling i htm klass 2 med 2 starter och jag ler när jag tänker på dem. Vi fick jättefin poäng och hade en go känsla. Slutade till och med på en 2a placering och vi ser framemot att ta oss an klass 3 och se vad för kul vi kam göra där.

Jag har börjat få rutiner i min egna träning igen. Sjukdom har dock knockat ner mig några gånger men det har varit upp i sadlen igen när sjukdomen läkt ut. Målet är att hitta energin, styrka och farten. Jag vill orka mer, bli starkare och snabbare. Inte bara i kroppen utan även mentalt och mitt mående blir mycket bättre när jag får upp pulsen några gånger i veckan. Att springa milen och stå på händer är något jag ska klara i år.

Nu kör vi mars med mer ljus och värme och en hel del roliga äventyr bokar redan upp kalendern.

Här kommer några bilder från februari

Kategorier: LivetSummering

0 kommentarer

Kommentera