I helgen startade jag min nosework utbildning som jag kommer vara klar med till sommaren. Utbildningen är godkänd av Svensk nosework klubben och efter första helgen är jag så taggad på att köra igång och testa mer på mina egna hundar och utbilda nya ekipage i sporten.
Det är ju en fantastisk aktivitet att göra med sin hund och man ser verkligen hur nöjda hundarna är efteråt när de har fått jobba med sin näsa.

Whisky var med på utbildningen då vi skulle träna och instruera varandra. Han är helt grön i sporten så det var kul att se han i alla nya situationer han ställdes inför och hur han tog sig an dem. Jag hade också prepat för att vi skulle lyckas vara passiva under teoripassen med att göra buren mysig, ha med kong med smaskig fyllning och ben. En leksak att tugga på skulle jag visst också tagit med, för vid något tillfälle när han blev uttråkad och ganska mätt började han leka med sitt koppel som hängde in i buren (taket på tygburen går att öppna) så det får jag tänka på till nästa gång. Men han lyckades faktiskt komma till ro och inte ljuda en massa vilket jag var väldigt stolt över. Vi har ju fokuserat om träningen mer på passiviteten då han haft lite svårt att koppla av nu när tonårshjärnan har vaknat så det var fint att se han tog det så pass bra som han gjorde.

Helgen bjöd på en hel del teori men även praktiska övningar i olika sökarbeten och introduktion till doften eukalyptus. Jag kommer göra en serie som en mini introduktion i olika hundsporter här på bloggen. Nosework, Rallylydnad, Agility, Freestyle, Heelwork to music, Viltspår och K9 biatlon. Får jag ännu mer feeling kanske det även dyker upp några hundsporter till. Det finns ju några stycken och jag har ju personligen provat och hållit på med några till som lydnad, sök, bruks, personspår, hoopers, flyball, dogparkour men jag kommer börja med de 7 jag nämde först och sen får vi se om jag fyller på med några till. Jag brukar säga det men säger det igen. Det finns verkligen en hundsport för alla!

Som en del i min nosework utbildning kommer jag hålla 2 stycken kurser i nosework. En nybörjarkurs och en fortsättningskurs. Kurserna kommer vara på 4 tillfällen på 2 h med max 4 deltagare. Det kommer vara ett rabatterat pris på 1000 kr (ord.pris 1500 kr) och då ingår ett startkit.
Datum och tider är inte satta än men om man är intresserad att gå nosework-kurs för mig i vår så får man jättegärna mejla mig på info@hstensgard.se

Nu ska jag uppdatera Whiskys träningsdagbok och skicka ut inkallningsuppgifter till alla i Boosta din inkalllningskursen som drar igång idag.

Önskar dig en fin dag! /L


0 kommentarer

Kommentera