I fredags var vi i Varberg och det var första gången jag var där och oj så vackert!
Vi åkte dit för att Malin @jyckenlycce har ett fotoprojekt som vi var med i som man kan läsa mer om här; http://www.jyckenlyccehundfoto.se/fotoprojekt/

Det var lite kaosigt med valpar och barn efter 1,5 timmes bilresa så vi får väl se om vår bild kommer med tillslut i projektet men hon tar fantastiska vackra bilder och jag hoppas vi fick till någon bra.
Efter bildtagningen så passade vi på att upptäcka lite av Varberg.

Själva bilderna tog vi på brukshundsklubben och det såg ut att vara en väldigt trevlig klubb med en hel del aktivitet på en vanlig fredagsdag. Så bor man i trakterna och letar efter en aktiv klubb att vara med i så verkar den helt klart vara det!

Efter brukshundsklubben körde vi in mot Varbergsfästning där det fanns gott om parkeringsplatser. De kanske inte räcker på sommaren om det är mycket folk men jag hade chansat att det fanns en ledig då med. Strax bakom fästningen fanns en stor lekplats som Kjell älskade. Där var gungor, balanshinder, rutchkanor och massa mer att leka runt på och gott om sittplatser. Han fick springa av sig ett tag innan vi gick vidare ner mot hamnen och kollade på de vackra byggnaderna. Bara att strosa runt och titta på gamla hus är ju så MYSIGT! Vi såg bland annat Kallbadhuset och Societétbyggnaden som man helt klart ska spana in om man gillar arkitektur.

Vi gick sen upp till själva fästningen och tog en fika för att fylla på energin. Hundarna fick inte följa med in så vi satt utanför och åt vår lunch som vi avlutade med en efterrättspaj gjord på ett recept från 1597 (om jag minns rätt). Min mamma tog päronpajen och jag äpplepajen och de var väldigt goda. Kul att testa en efterrätt med så gamla anor med!

Därefter promenerade vi runt på området och kollade på utsikten för att sedan bege oss ner mot havet och strandpromenaden. Det blåste ganska bra så vi gick inte så långt på den men jag kan bara tänka mig hur fint och mysigt resten av den måste vara. Så helt klart en rekommendation att gå den.När vi letade efter platser att besöka fick jag även tips om Getterön som vi tyvärr inte hann med men som verkar vara väldigt naturskönt och har vad jag förstår också en hundbadplats. Så nästa gång vi åker hit, för det kommer bli igen så får det bli ett besök dit.

Vi fick en väldigt härlig dagsutflyckt med trötta barn och hundar. JA även vi vuxna. Jag vet inte hur hundvänlig staden är i övrigt men man kan få mycket visuella intryck, härlig motion och ta del av Varbergs historia bara av att vandra runt. Lite god mat på det sen är man ju kittad. Eller hur 😉

Länk till Varberg stads hemsida för hundägare eller besökare med hund:
https://varberg.se/upplevagora/idrottmotionochfriluftsliv/hundbadochhundrastplatser.4.cd2d5fa14102cb73ad6a8.html

/L


0 kommentarer

Kommentera