Pressmeddelande den 29 april 2022


Den 7 maj genomförs en unik workshop i magisk djurfotografering för fotografer. Workshopen äger rum på H.Stens gård utanför Djurröd i Kristianstad kommun och är ett samarbete mellan flera kvinnliga entreprenörer.   


Fotograf Selina Malik vill erbjuda en workshop hon själv saknat när hon började rikta in sig på djurfotografi.
När jag började med fotografi tyckte jag att det fattades kurser och workshops i just djurfotografi. Så nu tar jag saken i egna händer och skapar djurworkshopen som jag själv alltid önskade att gå på.”,  säger Selina.

Linda Fyhr, ägare av H.Stens gård, vill tillsammans med sin make Philip ta gården tillbaka till sina glansdagar. De erbjuder i dagsläget event och kurser för hundar och hundägare men drömmen är att utveckla verksamheten vidare. 
Det är roligt att det kan hända saker ute på landet också och många mår bättre av att få hänga ute i skogen.”, säger Linda


Selina och Linda träffades när Selina letade hundmodell för ett annat projekt. 
När vi började prata och kom in på detta projekt kunde jag inte låta bli. Jag visste att vi skulle kunna göra något riktigt magiskt tillsammans och nu står vi här,” säger Linda.


Workshopen innehåller fotografering av barn, jättekaniner och hundar i vackra blomsterkransar, en nordsvensk brukshäst med modell i vikingakläder och hundar hoppandes över stockar. Vackert, magiskt och i en skog full av vårblommor.


På workshopen medverkar även andra kvinnliga entreprenörer. Floristerna Åsa Feanderdahl och Linda Boij från Flowerhouse i Lund gör vackra blomsterkransar till både människor och djur. Anna Kärner, kostymdesigner, ordnar tidstypiska vikingakläder för bland annat fotograferingen med häst. 


Målet med workshopen är att deltagarna ska bli inspirerade, växa och få nya perspektiv.
Vi vill göra något unikt. Utbilda i magisk fotografering men också ha en workshop utöver det vanliga“, säger Selina.

 

Kontakt: Linda Fyhr 0703 44 77 92 info@hstensgard.se


Länk till event:
https://selinamalik.se/hundfotografering/workshop-magiska-djurbilder.html

https://hstensgard.se/ 

https://selinamalik.se 


1 kommentar

Vilken helg! - H.Stens Gård · 10 maj, 2022 kl. 14:49

[…] Emma och Tim. Hoppas få lite fler bilder att kunna visa er men det finns några bilder bla här Magiska djurbilder i ett hav av vitsippor för en levande landsbygd och på Selinas Instagram […]

Kommentera