Våren står vid knuten och det kliar i odlingsfingrarna. Jag har lyckats få en del fröer i jorden och vår fönstergurka börjar komma upp så himla fint. Sen gjorde jag en tabbe med de andra fröerna. Jag lät dem stå ute i garaget och sen kom frosten och kylan. Vet inte om de är förlorade eller inte. Vill inte riktigt tänka på det då det är squash, tomat, majs, butternut och en hel del annat på vagnen av i så fall döda frön. Ser inte framemot att göra om det men vi hade iaf kul när vi planterade dem jag och Kjell.

Från planteringsdagen med Kjell.

I år kommer vi satsa mer på landet och hoppas få en hel del att skörda. Drömmen vore ju att vara mer självförsörjande minst i några månader på egna grönsaker. Förra året var målet att göra en bättre grund för i år med fler bäddar och nu har vi mer odlingsyta så finns goda förutsättningar för det.
Till nästa år kommer vi utöka lite till och jag har förberett med att täcka marken där vi har planerat att göra mer odlingsyta. Passade även på att aktivera hundarna under tiden med ett godissök på presseningen jag la ut. Man kan se mer om det på vår instagram https://www.instagram.com/p/Cb2oy6SIQBK/

Ny odlingsbädd på G!

Innan blev jag mer stressad över att det inte var klart på baksidan där vi har odlingen, men nu tycker jag det är roligare och skönt att se det växa fram och bli mer och mer. Jag vet ju att det kommer bli så bra när det är klart men det krävdes ändring av tanken för att släppa stressen. Mindset gör verkligen så mycket! Vill man veta mer om hur man kan jobba där så finns jag här för dig! Skicka iväg ett mejl till mig bara på info@hstensgard.se så kan vi prata mer om vad du vill ha hjälp med så coachar jag dig att ta dig dit!

Högst på önskelistan/göra listan bortsett från att få ner allt som ska odlas är att flisa gångarna. Det kommer göra det lättare att hålla efter sniglarna och att hålla efter undervegetationen. Ska se om jag hittar någon förebild om hur området såg ut innan, Men tänk typ skogstomt med växtlighet upp till magen med nässlor, vildhallon och någon typ av gräs. En hel del hassel och andra småbuskar. Ett fritt område för naturen helt enkelt. Hade det bara varit slätt gräsmatta hade det ju varit enklare. Sen är det väldigt charmigt med på sitt sätt och tanken är ju att behålla en del av elementen för att behålla det där lite magiska som skogen ger.

Ska försöka hitta lite bilder så man kan följa arbetets gång. Jag älskar själv att se sånt och jag brukar bli extra sporrad. Bra att se allt man hunnit med också för att inte stirra sig blind på allt som är “kvar”.

Här kommer en lista på det vi ska odla i år:
Potatis, flera olika sorter
Lök, gul, silver, röd
Vitlök
Morot
Mangold
Squash, gul och grön
Vaxbönor
Sockerärtor
Majs
Tomat
Gurka
Blomkål
Pakchoi
Sallad
Dill
Persilja
Dragon

Sen har vi timjan, jordärtskocka, sparris, mynta och jordgubbar som är befintliga. Och lavendel som jag har tänkt torka och använda mig mer av i tex doga, meditation, i linneskåpen.

Nu ska jag jobba mer med vår inkallningskurs och lägga upp lite fler kurser som har önskats. KUL!
Hoppas solen lyser på dig också idag <3
Kärlek/ L


0 kommentarer

Kommentera