Nu har det hänt grejer. Läste man mitt senaste inlägg så var det lite halvt bittert att Joy aldrig började löpa. Nästan som hon kunde läsa mina tankar eller inlägget (hehe) så började hon löpa. Halleluja säger jag bara. Som vi väntat, och jag började smida planerna direkt för att åka iväg mot Finland och para henne.

Det var bara det att jag fått för mig stenhårt att hanen bodde på Åland och inte det Finska fastlandet och därmed 19 h enkel resa bort, varav 9 h på båt (jag gillar inte båtar), med en 6 månaders bebis och en gravid co-driver. Först tänkte jag, VI KÖR. Men samtidigt började andra delar av mig ifrågasätta resan och min ångest började eskalera över tanken på båten (läs hjärtklappning på nätterna) och efter att ha kollat min reservhane igen. Vridit och vänt. Skrivit plus och minuslistor, pratat med några utvalda guldgryn så tog jag beslutet att köra på en hane i Sverige. Han besitter sjukt många bra kvalitéer och är fantastisk fin. När jag skulle uppdatera vår sida här om avelsplanerna slog det mig att det inte är mycket som skiljer hanarna jag tänkt på åt. Thor som vi nu kommer använda är inte använd i vallning på samma sätt men vallanlagstestad i alla fall, inga Joker gener (mest sorgligt) men annars likvärdig data mot Gneisti. Ja jag säger data för jag har ju inte träffat någon av dem personligen så kan bara utgå från information om dem jag fått och jag tror verkligen det kan bli bra trots ändrade planer.

Så nu blir det en kombination med Joy och Thor. En resa upp till Timrå utanför Sundsvall och det pirrar i magen. Jag har börjat handla resesnacks och alla inblandade är med på planerna. Nu ska bara resten av listan prickas av:
– Packa
– Städa bilen
– Boka boende
– Handla dricka och lunch till måndagen
– Skriva ut parningsavtal
– Kolla upp rastplatser

Känns som jag har glömt något men inte säker. Sen kommer ju en längre lista att göra om det nu blir att Joy blir dräktig. Galet spännande!

Skulle ni mot förmodan sitta på bra tips för en förstagångs valpkullsmamma, roliga ställen i Sundsvall att upptäcka eller någon trevlig rastplats från Kristianstad-Sundsvall så skicka gärna.

Nu ska jag käka mat, pussa på hundarna och drömma om små valpar.
Kärlek /L

Mer om valpplanerna finns här:
Ljusglimtens Kennel

Thor eller Otis som han kallas hemma. Otroligt vacker!


0 kommentarer

Kommentera