Sommarmånaderna är här och den ena har redan sprungit bort och som vi tar för oss. Juni har varit intensiv men kul och det är så mycket som händer framöver som jag längtar till även om jag försöker att inte längta mig bort utan vara i dagen som är. Men som vanligt kör vi en recap över Juni och vad om har hänt i årets första sommarmånad.

Kurser, event, media
Aktiveringspromenaderna är tillbaka och vi har ett tillfälle varje sommarmånad. Den första bjöd på godissök, kroppskontroll och födoberikning och nästkommande tillfällen kommer bjuda på skogsrally och doga. Man hittar dem här: https://hstensgard.se/kurser/aktiveringsdagar/
Kurserna snurrar på och vi la till en extra valpkurs efter önskemål. Jag uppskattar verkligen när man önskar kurser. Det är ju liksom lite extra kul att fylla ett behov som finns och min dröm är ju att kunna bjuda in fler instruktörer utifrån för roliga temadagar av olika slag. Så sitter du på ett förslag på kurs eller instruktör tveka inte att mejla!

Godissök på aktiveringspromenaden
Mysigt med Doga
Fokus på matte på grundkursen


Joker & Joy
Vi har äntligen filmat och fått upp vårt htm-program på Youtube och jag spanar på freestylen. Känner vi behöver mer material så försöker få in lite nya tricks i vårt vokabulär. Annars har vi mest dansat och skojat och det är väl egentligen inte så bara för det skapar mycket det med såklart 🙂
Joy och jag har sprungit lite agility och kollat status på kontaktfälten. Enda riktigt godkända just nu är A:et så vi behöver lägga tid på vippen och bommen. Sen är det ju den där slalomen med där vi inte riktigt är i mål än. Jag börjar fundera på om ribban vi satt är något för hög för att kunna starta och behöver ta mig en funderare på det. För nu när tävlingarna började igen så är man ju galet sugen. Hade velat få minst en start i agility och rallylydnad med Joy och en i htm, freestyle och rallylydnad med Joker.

Älskar att dansa med honom
Livet som gårdshund

Tyra & Trona

Hästarna har haft en lugnare tid framför sig med bete och vila.

Alltid framme och hälsar när man kommer

Projekt

Månadens projekt har varit trädgårdslandet och som vi röjt. Rensat ogräs, fyllt på med ord, märkt upp tänkta stigar, trimmat, flisat, planterat och sått. Det är långt ifrån klart men det börjar ta sig. Vi har fått en hel del ner i jorden och jobbar med att få det mer lättskött och lägga grunden för framtida års odlingar. Ett kul projekt som hela familjen tycker är kul.
Ska bli riktigt roligt att visa er förre och efter bilder sen! Har blivit lite småfx i hundgården med.

Sakta börjar man se hur fint det kommer bli.

Livet

Det mesta rullar på och livet känns som det går undan. Jag hade en riktig dipp mentalt och fysiskt men den varade som tur är inte länge. Så stor skillnad det kan vara när man har strategier att ta till. Juni har också varit en riktig firningsmånad. Först med vår “godsherrens” födelsedag (vår klippa) som fyllde 31, sen midsommar och en liten semesterresa till Båstad. P var hemma för han har inte riktigt semester än medan jag och barnen var iväg. Blev en massa mysiga utflykter med min mamma och det kommer komma ett inlägg om restips på Båstad med omnejd för äventyr med hund. Men kort och gott finns det mycket kul att ta med sina fyrfotade vänner på.

Hurra till vår bästa P
Blomsterkrans till alla
Båstad mys
Tar tillvara på vad naturen ger. Syrensirap
Bullbak

Ser fram emot i Juli

Mer sommarmys, utflykter och fortsatt arbete med trädgårdslandet hoppas jag på. Lite har redan skett med tanke på att det är typ mitten av juli nu när jag skriver detta, hehe. Våra små ungar kommer också börja flytta till sina nya hem och det kommer också bli fler underbara kursdagar. Ser också framemot med Doga och planer för framtiden för vår lilla gård.

Kärlek /L


0 kommentarer

Kommentera