Dessa 14 dagarna har som sagt varit tuffa och mest begränsad kände jag mig i träningen. Jag kan inte träna agility, spår, rallylydnad eller HTM utan att mina hundar kan få den belöningen de förtjänar så automatiskt blev det en vilopaus även om vi körde några helt kravlösa hoppa hinder en dag på agilityplanen. Jag hade gillat utmaningen mer om vi fått använda leksak för då hade vi kunnat utveckla det men i svårare moment så räcker inte jag till i belöning och det är inget jag strävar efter heller. Men vi ska helt klart utveckla lek bara vi.

Andra saker jag märkte var att visa saker i vardagen inte sitter utan belöning och att jag slentrianmässigt kan sticka till mat ibland. Så några fuskiga bitar slank ner 😅

Vi passade på att göra mycket Doga under dessa dagar och att hitta lugnet igen efter intensiva känslor på promenaden. Tyckte mig kunna se några framsteg i det. Att hitta lugnet fortare och hela utmaningen i sig har varit väldigt intressant med många ögonöppnare. Så kommer helt klart göra den igen. Kanske inte så många dagar bara och kanske bara utesluta godiset. Så jag rekommenderar dig att testa och se vad du känner och ser.

Själv gjorde jag också 14 dagar godisfritt och det gick över förväntan. Hittade stunder där jag bara tar i vanliga fall utan att vara sugen så det var ju bra. Tänker aldrig utesluta godis för mig och hundarna helt men jag gillar utmaningar och saker som får mig att tänka till och det gjorde denna övningen. Så testa vetja 😃

Ha det fint! /L

Det är gott med en glass ibland


0 kommentarer

Kommentera