Träningsplanering kan vara kul, svårt och givande men vad gör man om träningen inte går som planerat?

Älskar vår träningsplan även om det inte alltid går som vi tänkt i träningen.

Joy skulle haft slalomfokus hela februari men vi fick mer vinter än tänkt så vi fick skifta fokus till svängträning istället. Den träningen har gått helt okej. Visa pass känns det som att vi är något på spåren och andra som att vi precis har börjat. Lite grann som det kan vara i inlärningskurvan och blir det lättare när jag själv har svårt med våra svängkommandon. Vilket håll var nu höger? Men jag har gett mig tusan på att det ska gå även om vår resa dit blir lång. Det viktigaste är att se utvecklingen och jag kan se hur vi rör oss. Men hur blir det då när det inte blir som det var tänkt?

Som skrivet ovan skulle vi haft slalomfokus men vintern kom i vägen. Förra veckan smälte dock det mesta bort och jag beslutade att se var i var efter vinterns vila. Det visade sig att vi var inte alls där jag trodde! Vila bruka göra oss gott men denna gången verkade den ha gett motsatt effekt. Joy viste knappt vad slalom var alls längre. Vi försökte en stund men eftersom polletten verkade ha fastnat la vi ner och gick över till annat. Sen blev det promenad och tillbaka till ritbordet. Hur kunde vi vara så långt ifrån där jag trodde vi var? Och i startblocket vi stod nu skulle vi inte kunna hålla mitt träningsschema.

Här skulle jag vilja tipsa om några saker om DU råkar ut för samma:
– Gräv inte ner dig utan utvärdera anledningar
– Ta ett tillfälle för att se hur många steg ni gått tillbaka
– Fastna inte vid slutmålet utan sätt delmål längst vägen som känns säkra att klara inom din tidsram

I Joys fall kunde jag konstatera följande:
– Hon löper och är mer svår motiverad och låg.
Svar: Kortare pass, toppen belöningar just nu i mat och mitt eget engagemang måste vara 1000%
– Vi ändrade i träningen för fort
Svar: Gå tillbaka till allé, enkelhet och fart
– Slalom klart till mars stryck
Svar: Slutmål slalom “klart” till Juni. Delmål: Mars öppen allé med fart från olika sidor. April smalare allé. Maj bli av med allé, använda små hjälper.

Slalom, slalom, slalom

Väldigt kort och koncist men ger en liten bild av tanken. Målet är att köra 3 korta pass i veckan för att få in flyttet i slalom. Sen är det mycket möjligt vi får fundera om igen nu när liten i magen snart kommer men jag kan se att det är möjligt. Det viktigaste är att se hur Joy tar det och utmana henne lagom mycket. Ska bli kul att se hur långt vi kommer

Med det sagt så vil jag bara säga. Var inte rädd att måla om i träningsplanerna. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans.

Min lilla glädje ❤️



Kram /L


0 kommentarer

Kommentera