Han klarade det, jag klarade det och viktigast och bäst av allt vi gjorde det tillsammans. Vårt sista uppflyttningsresultat i htm2 med super fina poäng och sånt fint flytt. Vi vobblade på något ställe både han och jag men vi fångade varandra. Han mig och jag honom. Jag kunde höra musiken och vara i den med honom. Magiskt! Det var så fint att jag kände hur ögonen tårades efteråt och att få “Han ser väldigt nöjd ut” när vi gick ut från tävlingen gör en varm. För han lyste och inte bara för mig. O klart man känner sig nöjd med sig själv säger nog Joker när man blir överöst med lovsång och blött mumsig kattmat.

En extra bonus var att han inte sa ett enda ljud. Något vi jobbar mycket på sista tiden. Både han och jag. Han i fokusträning och hitta rätt energinivå och jag med min puls. Att verkligen medvetengöra vad jag gör och säger och hur jag ska ta mig ner om jag går upp för högt. Idag var vi nästan helt på rätt plats båda två. Vilket visar att vi är på rätt väg.

Nu ska vi strax in på start 2 och jag har inte bestämt mig för än om vi ska göra den eller om vi kör en belöningsstart. Time will tell.

Start 2 var mitt huvud lite i molnen efter vårt resultat i första starten och Joker var lite trött. Jag körde han ganska hårt på uppvärmning och starten innan och eftersom vi bara var 9 stycken i vår klass blev det inte mycket vila emellan. Jag testade även lite saker som vi inte haft med från början och det gick sådär. Han var fokuserad, tyst men som sagt något trött. Men poängen räckte till uppflyttningsresultat och det kändes bra. Han fick igen veta att han var bäst och vi fick många fina kommentarer om vårt program och det gör mig väldigt varm i hjärtat. Jag tycker ju själv det är fint och låten är ljuvlig så härligt vi kan förmedla det till publiken.

I HtM2 A blev vi 2a på 25.25 p (8.45, 8.30, 8.50)

I HtM2 B blev vi 4a på 23.95 p (7.85, 7.90, 8.20)

Tassarna i taket i Lotushallen utanför Halmstad.  Stolta över våra starter ❤️

Nu ska jag vila, rasta hundar, äta och ladda för debuten med Whisky.

Första starten med Whisky och debut på tävling. Med tanke på hur han var när jag tog ut honom kan jag säga att jag är mer än nöjd. Men vi börjar från början. Han tyckte allt var spännande och hade svårt att hitta fokus. Jag tog in han i uppvärmningsytan och försökte leka med våra kontaktövningar och busa. Han kom ibland men tappade lät och jag såg att han var stressad och uppe i varv. Struntade i banvandringen och försökte gå en runda för att han skulle få strosa av sig och bli av med spänningarna. Vårt program är dessutom helt på känsla och har ingen plan alls mer än att hitta varandra så ännu mer onödigt att lägga tid på det. Speciellt när han verkligen behövde mig. Jag tog med mig alla sorters godis och han ville knappt ha någon speciell inte från handen utan de behövde kastas och jagas. Lite lek med jakt gick men han var väldigt disträ så jag förberede mig på diskstart och att kunna leka på plan. När vi väl kom in i hallen ifrån alla hundar så lugnade han ner sig lite och började komma tillbaka. Jag började stressa ner mer. Att jag blir nervös hjälper knappast när han tyckte det var svårt. Så jag fokuserade på min uppgift och hur vi brukar göra för att ge han en trygghet i situationen. Det hjälpte och in på banan kom vi. Inte riktigt sammansvetsade men vi fick några bra danssteg och han stannade vid mig. Försökte jobba trots allt omkring. Och vi kom väldigt nära uppflyttningsresultat och han stannade vid min sida vilket var himla fint att se när han inte var helt bekväm. Så stolt över lillplutten som 1 år gammal på sin debut och lyckas med detta. Nu har vi något att gå på och målet för start 2 är att försöka göra han ännu lite mer bekväm i att vara i miljön. Men först vila så han orkar.

Poängen blev 22.65 (7.35, 7.70, 7.60)

Sista starten gick bajs. Vi försökte ladda men Whisky hade svårt att vila och jag försökte hitta vad han behövde och kom inte hela vägen fram. Så jag har lite att klura på samt några dos and donts till framtiden. Jag kunde se på han redan innan vi gick in att han hade svårt att hamna rätt i fokus och att mycket annat pockade på hans uppmärksamhet. Men in kom vi och hann precis starta innan han drog en vända mot domarna. Han kom när jag kallade och jag belönade upp honom och sen tog han en liten avstickare till. Kom tillbaka och jag belönade. Sen var han kvar och vi gjorde lite, belönade lite och fortsatte så låten ut. Vadå bajs kanske man då tänker. Men jo precis när vi gick ut från plan innan jag hann slutbelöna och koppla upp ser jag hur han ställer framtassarna på tunneln, som var som en avgränsning mellan målfålla och starfålla, hur han spanar och sen hopp över den och en tunnel till in i startfållan där nästa ekipage som ska in står. Jag hoppar efter och en funktionär får tag i han när han är vid den andra hunden vars ägare också försöker freda sin hund från honom. Inget hände och Whisky gick inte på något sätt till attack men pinsamt och olämpligt. Visst dessa saker kan hända ibland men absolut inget man vill ska hända (de är ju levande varelser med egna viljor) och jag bad hemskt mycket om ursäkt till ekipaget som drabbades. Jag vet själv hur det känns att få en okänd hund springande mot sig oavsett dens avsikt och det är inget roligt alls. Det är inte okej och vi kommer lägga mycket fokus på att låta andra hundar vara ifred. Något som har kommit med tonårskänslorna och absolut inte är ovanligt hos våra hundar i unghundsfasen men som vi självklart ska jobba med. Jag har även börjat se över andra strategier för framtiden och har en plan. Med träning går allt och vår resa fortsätter. Men det mörkade ner dagen som annars var väldigt bra. Och jag är glad för allt stöd efteråt då det tog lite på självförtroendet. Tröstar mig med att Gizmo hade liknande tendenser so unghund och Joy var tusen gånger värre (hon älskade alla och trodde dom älskade henne lika mycket) och dom har jag lyckats träna till att låta bli. Det var mest förvånande bara eftersom han brukar vara otroligt bunden till mig och inte söka “nya kompisar”. Men då fick jag reda på det och vi kan som sagt jobba med det. För det är ju det vi gör som hundtränare. Tränar fram beteenden vi vill ha och har kul längst vägen.

Nu ska vi jobba vidare. Fokusera på det braiga och njuta av det ❤️

Lilla tonårspojkar med en liten räv bakom örat ❤️

/L


1 kommentar

Mål uppdatering - H.Stens Gård · 25 april, 2023 kl. 11:45

[…] har några tävlingar planerade för oss i år. Ska bli kul. Mer om debuten finns att läsa om här https://hstensgard.se/2023/02/13/njutet-och-hur-det-sket-sig/– Debutera i […]

Kommentera