Så var ännu en helg till ända och ännu en tävling gjord. Denna gången tog jag med hela familjen till Ulricehamn för tävling i Freestyle och Heelwork to music klass 2.
Vi började på lördagen med debut i Freestyl klass 2 med vårt program till låten Arcade av Duncan Laurence. Ett program med olycklig kärlek och jag ville få med sorgen i låten men också kärleken.
I första starten fick vi uppleva att fel låt drog igång (en erfarenhet rikare). Jag blev erbjuden en omstart men tyckte Joker satt så fint i starten så jag tackade nej och körde igång.
Joker var något övertaggad och jag något nervös så det resulterade i en del skall och brist i kommunikation och samarbetet. Vi fick ändå hyfsade poäng. Inte så det räckte till uppflytt men det gav mig ändå en utvärdering av programmet och att innehållet borde räcka i poängväg om vi bara kunde hitta bubblan. Så till omgång 2 laddade vi om, jobbade med fokuset och släppte delar av programmet för att göra det lättare att lyckas (Joker hade svårt att förstå konceptet runt just denna dagen). Så vi freestylade visa delar men behöll våra huvudpunkter kan man säga och det blev väldigt bra. Vi kämpade lite men hade kul och var tillsammans. Det resulterade i tillräckligt för ett uppflyttningsresultat, vilket var super roligt. Så nu vet vi att programmet kan hålla och ska nu lägga tid på att modifiera det och göra det ännu bättre. Samt se över rekvisitan vi använder oss av.
Barnen skötte sig med väldigt bra och att ta med sig pärllera och ny målarbok var verkligen ett genidrag. Gäller att ha underhållning och bra med mat med sig för långa tävlingsdagar!

Efter det så körde vi till hotellet, gick ut och käkade och vilade upp oss för söndagens starter i htm.
Vi fick en hyfsad natts sömn eftersom att Karla fick hosta på natten och hade svårt att sova. Efter hotellfrukost (mums) så tog vi en liten tur omkring Ulricehamn som är så himla vackert med vattnet, naturen och de gamla husen. Vi pratar om att ta en semestertur dit en sommar.

Efter det körde vi mot tävlingsplatsen för starterna i Heelwork to music. Joker var pepp och jag försökte få han att inte bara vara pepp utan hitta fokus också. Det gick sådär till första starten. Han var något ute och seglade ibland men många delar var väldigt bra. Det räckte dock till uppflyttningsresultat.
Sen hände det i andra starten. Vi hittade en fantastiskt fin bubbla och han gick så himla fint. Vi dansade oss genom programmet. Med någon liten tåstamp då jag råkade få in han i fel position men det var så himla bra i övrigt och jag var så nöjd. Fick 9,2 i musiktolkning av ena domaren med kommentaren “Fängslande”. Vilket gjorde mig så himla glad.
Blev ett uppflyttningsresultat till på andra starten och en 4 plats totalt.

Efter det var det Joys tur men jag lyckades göra en stor tabbe och på banvandringen och tappade en köttbulle på planen när jag studsade runt. Solklar disk och inte för jag förväntade mig ett resultat med henne eftersom hennes start från början var tänkt som en tävlingsboost men så himla tråkigt och dumt.
Vi fick lov att starta ur tävlan men min hjärna körde lite av en krasch och jag glömde av mig i startrutin och bubblehantering. Joy tyckte också det var himla konstigt. En stor plan utan något med folk sittande på ena sidan. Vad gjorde dom där liksom. Men jag lyckades belöna upp henne på sina ställen och få glimtar av fokuset och glädjen så det var väldigt fint.

Fick ventilera av mig till min cirkel sen och fick så mycket kärlek! Idag känns det bättre och det som egentligen var svårast var att jag inte ville att någon skulle tro jag försökte sabotera för dem. Men det blev en erfarenhet rikare och jag kommer ju aldrig gå in med öppna fickor igen någonsin. Det misstaget gör jag inte om.

Tyvärr drog det ju ner helgen något men tar till mig lärdomen och fokuserar på allt fint vi tar med oss från helgen. Målet var att se över programmen och vart de låg och det fick jag ett kvitto på. Nu blir det polering, lite sönderplockning och även en del vila från htm och freestylen innan det är nästa tävling.
Nästa tävling på tur är 2 rallylydnadstävlingar innan årets tävlingssäsong är slut och året har verkligen levererat. Mer om det efter de sista tävlingarna men jag är mer än nöjd såhär långt om vi säger så 🙂

/L


0 kommentarer

Kommentera