Nu sitter jag här igen i mitten på nästa månad och ska köra sammanfattning av Augusti som jag trots allt försökte förbereda efter hand med små noteringar. Det gick ju sådär att få ut det i tid 🙈
Livet rör sig ju och jag har helt enkelt prioriterat annat än bloggandet. Synd på ett sätt då det är kul att kunna titta tillbaka och förhoppningsvis ge ett och annat inspirerande inlägg till andra hundtokar och gårdsförvaltare som en själv men också kanske behövligt. Just nu rör sig många stenar och det tar ett tag att hitta rätt i rullningen. Men tillbaka till Juli månad och sakerna som händer då.

Kurser, event, media
Det blev en hel del sommaravslutningar på kurser men vi drog också igång något nytt, Blåbärskul. En kurs jag såg så mycket framemot och den blev lika bra som jag hoppades. Det var en agilitykurs med fokus på blåbärsbanor och att hitta flytt och få testa att springa bana. Kursen kändes otroligt uppskattad så min tanke verkar inte ha varit helt dum. Å det var så kul att se alla springa agility och hur olika det kan se ut för varje ekipage. För det viktiga är ju att hitta sina egna styrkor och svagheter. Träna upp de mindre bra och veta när man ska ta till sina styrkor. Så detta är helt klart en kurs vi kommer ha igen.
Är man sugen finns det en i höst här: Agility blåbärskul v41

Fångade denna stund med människa och hund på valpkursen
Ernst med matte Stina testade Doga

Joker & Joy
Största pluset för månaden är att Joy inte har kört lyckorusning till andra på träningen. STOLT! Något vi verkligen har kämpat för speciellt i explosiva situationer som i agility där man redan har massa fart och inte ska tappa fokuset och dra iväg till andra. Men äntligen verkar polletten ha trillat ner och hon körde på så himla fint och.. ett stort OCH jag vågade lta på henne. För det är ju också halva grejen att våga lite på hunden så den känner att vi har detta tillsammans. Så guldstjärna till oss båda. OCh med tanke på att lita på så måste jag släppa våran tävlingsspärr och komma ut. Jag tänkte skriva om det här men tror det får bli ett separat inlägg för det lär bli långt 😅

Trona & Tyra
Sommarledigheten har brutits så smått men några små turer men inte mer och jag känner att jag behöver prioritera mer tid här. Speciellt på ynglingen Trona.

Projekt
Trädgårdslandet närmar sig projektklart för i år och vi har fått ok på rivning i lilla stalldelen. Med projektklart menar jag att vi lagt grunden på bäddarna och det nu saknas flisade gångar för att vara ok för iår. Vår bya flismaskin är verkligen guld och jag hoppas vi kanske kan hinna med lite mer i höst ute i landet. Nu i sommar har det nästan varit för varmt för att orka göra något utan att svettas ut tusen liter. Vi har även stängslat en ny hage och som hästarna hjälper till att röja med allt sly och vi gallar och gallrar. Ett av våra största projekt på gården är ju skogen som inte har tagits om hand på flera år och jag vill inte tänka på alla timmar vi lagt redan och på alla tusen till vi måste lägga. Skillnaden är verkligen stor så vi kan inte se förbi den så samtidigt som det är slitsamt så är det riktigt fint att se allt vi har gjort och hur bra det blir. Vi har dessutom borrat för vatten nu i Juli för att säkra upp vattenförsörjningen och vilken sten det var som lyftes från axlarna. Vår brunn har ju sinat några gånger och det är så inte kul ännu mindre om det skulle hända nu med fler djur och ett barn till på gården. Så detta var så behövligt för oss.

Projekt hundkoja

Livet
Så jävla nöjd över min runstreak det har varit i topp denna månaden och jag har fått blodad tand och gjort en utmaning man kan hänga med i.
Den är här: Runstreak 100 dagars utmaning
Annars har det mest flutit på och man försöker hinna med bäst man kan.

Ser framemot i Augusti
Högst upp på listan ledighet tillsammans med maken. Ta dagen som det kommer och åka på små äventyr med familjen.

Bosjökloster utflykt 😍

Kärlek /L


0 kommentarer

Kommentera