Stolt, stolt, så galet jäkla STOLT. 7 dagars runstreak ala 1,5 km. Vi gjorde det och checkar där med av ännu ett äventyr #52äventyr2021

Visa dagar ville jag inte alls och det blev många kvällsturer. Någon av dagarna hade jag somnat med Kjell med och vaknade och bara o no. Ut nu och spring! Kl var typ 23.20 men vad gör väl la det. Så att jäkligt impad över viljan att göra och även om jag inte somnat har många pass varit vid typ 23 för det har passat och det har varit härligt med en sval tur.

Sista passet och bästa tiden

Tiden har varit oviktig och enligt runstreakregler har den ingen betydelse heller. Det viktigaste är att springa men på veckans sista pass så tryckte jag på lite mer för att se vad vi kunde göra. Det var inte hundra max men jag ville testa lite högre tempo och det kändes riktigt bra. Jag födde ju trots allt barn för 3 månader sen och vill inte pressa mig för hårt varken kroppsligt eller mentalt.

Ville ha en obligatorisk klockbild

Först efter såg jag att en runstreak ska vara minst 1,6 km för att räknas enligt reglerna för en officiell runstreak. Finns klubbar för detta och har man kört ett helt år kan man gå med i en internationell grupp. Länkar dit om man vill läsa mer https://runstreaksverige.se/runstreak

Jag hade dock bestämt mig för 1,5 km för min runstreak och jag tänker det viktigaste är att börja. Tycker man det känns svårt kör 1 km, 500 m, 200 m eller 50 steg. Utgå från dig själv och hitta glädjen i träningen och lyckan av att lyckas med ditt mål. Jag var helt pirrig efter mina sju dagar och gick och sa till mig efteråt att jag var så jävla bra som klarade det och lät det verkligen sjunka in hur grym jag var.

När klockan slocknar vid bildtagning

Har man inte sprungit innan rekommenderar jag att börja med intervaller. Vill man inte köra tid tex 30 sek jogg, 1 min gå så kan man köra 50 steg jogg, 50 steg gå och upprepa 10 gånger eller 5 gånger om det känns bättre. Nu när jag började springa igen efter förlossningen så började jag just så efter att kroppen kändes ok på promenader i olika tempon.

Jag har tidigare hatat att springa men har kommit till att älska denna träningsformen. Jag kan göra den överallt, kan ta med hundarna och den är enkel att anpassa. För mig kom lyckan i löpningen när jag förstod att man inte behöver springa flera km, när jag struntade i tid och när jag tog med mig hundarna i träningen. Nu tycker jag löpningen är rolig och vill utmana mig i distanser men känner ingen press i min löpning och ser min löpning som min och bryr mig inte om den i nivå till andras eller vad de tycker om min distans eller tid.

Så är du sugen börja. Gör det enkelt och kul och triggas du som mig av utmaningar lägg till det med. O har du en fyrfotad vän ta med den eller lägg till några joggingsteg på promenaden så har du plötsligt börjat utan att knappt tänka på det. Å var stolt över din prestation. För din löpning är din och ingen annans.

Jag har efter denna utmaningen blivit sugen på att köra en 100 dagars runstreak alt 1 år. Känns som en kul grej och för mig har det verkligen blivit en motivationshöjare även om visa dagar har krävt disciplin för att lyckas. Men jäkla vad gött det kändes att klara det. 7 dagars löpning och ännu ett äventyr att pricka av på listan. Vi är grymma mina fyrbenta krigare och jag.

Kärlek /L


0 kommentarer

Kommentera