Ingen dag är riktigt den andra lik här på gården men en vanlig vardag kan se ut ungefär såhär

6.45. Klockan ringer och det är dags att se till att barnen blir redo för sin dag. Kläder och väskor är packade sen dagen innan men frukost ska ätas, tänder ska borstas och frukost ska ätas. Jag tar oftast bara en kopp kaffe här för att sen äta frukost när jag är hemma igen. Hundarna får frukost i aktiveringsleksak eller på gräsmattan.

Aktiveringsleksaker! Perfekt för att dra ut på tiden att äta och låta hunden få mer aktivitet på en vanlig dag.

Ca 8.15 Så är jag hemma igen efter att ha lämnat barnen. Jag ger övriga djur mat, vatten och gos. Hundarna följer med och ser över arbetet. Tar en ny kopp kaffe och frukost. Just nu oftast 2 knäckebröd med ost och gurka. Gurka fån min lilla gurkplanta som just nu levererar massa små minisar, mums. Jag öppnar mejlen, kollar sociala medier och går igenom lite administrativa uppgifter.

Glasögon på vid datorjobb.


Vid 10 är det dags att rasta mina egna hundar och förbereda dem för en stund hemma själv.

Från ca 11 och fram till 13 är det dags att rasta lite hundkunder under tiden deras hussar och mattar är på jobb eller dylikt. Samt inta lite lunch.

Promenad och nosaktivitet med godissök brukar alltid vara uppskattat hos mina hundkurser.


Hemma igen blir det snabb rastning och aktivitet för mina egna hundar innan arbetet fortsätter en stund. Eventplanering, beställningar och privatlektioner som brukar ligga under denna tiden. Om det inte är en dag när jag slutar tidigt för att få kvalitetstid med barnen.

Privatlektion i viltspår och lite träna liten blivande kantarell hund.


När barnen kommer hem vid 17 så är det fokus på familj och hemmet. Pyssla, spela spel, städa, laga mat, hjälpa till med läxor eller följa med på brottningen. Vi har alltid några matträtter klara i frysen för de mer intensiva dagarna (ett av mina bästa lifehack) och visa dagar när jag har tidiga kursstarter är denna stunden inte så stor men desto viktigare.

Igår stod brottning på schemat.


Efter middagen lämnar jag för en sista stunds arbete och kvällskurs. Dessa pågår ofta mellan 19-20.30 och när jag är inne igen är barnen i säng och jag passar på att ta hundarnas långrunda. Perfekt för att varva ner och landa i “fri tid”. Visa kvällar tar vi i anslutning till detta ett större träningspass antingen innan eller efter rundan som vi ibland går eller springer. Det varierar efter behov, dag och tid.

Gårdagens kurskväll bestod av nosework och att sök med störningsdofter närvarande. Whisky fick ett pass efteråt.


Övriga djur kollas till en sista gång. De som behöver får sitt kvällssnacks, jag gör mig redo för kvällen, tar på myskläderna och chillar framför något animeavsnitt, en bok, skriver eller tecknar en stund. Ibland tar jag en mini dejt med min man och vi kollar på något gemensamt, spelar något spel eller bara sitter och samtalar om livet. Vi brukar försöka få ihop minst en dejtnight och det är en stor favorit i veckan där fullt fokus är på oss och vår relation.


Sen borstas tänderna, hundarna tar en sista kiss och vi kryper til kojs.

Ungefär så kan en helt vanlig dag ser ut. Även om en dag sällan är exakt lik den andra i detta hemmet.
Några frågor och funderingar? Eller något annnat om hur jag arbetar här på gården. Fråga gärna så gör jag ett eget litet inlägg om det 🙂

Kategorier: LivetOkategoriserade

0 kommentarer

Kommentera