Nu har årets sommarläger varit och liksom tidigare år avslutar jag det med ett leende och en varm känsla i kroppen. Vilka härliga deltagare jag får äran att ha varje år och coacha i olika ämnen, prata om hund, livet och njuta av en fullspäckad helg tillsammans med.

I år började vi lägret med föreläsning om motivation, ett ämne nära hjärtat som jag dessutom gjorde mitt arbete inom i idrottspsykologi. Det är så spännande och så mycket man kan prata om angående motivation. Hur den fungerar, hur vi kan påverka den och hur olika den kan vara från individ till individ. Att dessutom se den ur hundperspektivet och vad vi kan göra där för våra hundars motivation. Ett stort och roligt ämne helt klart!

Efter föreläsningen var det dags för praktisk träning med den energifyllda sporten flyball, för att sen äta en god lunch ihop. Efter lunchvilan var det dags att starta igång nosarna och ta sig an några nosework-gömmor med indviduell coaching. Sen fick hundarna en paus, det bjöds på en smarrig fika och sen fick händerna på deltagnarna fick komma till användning. Det var dags att pyssla användbara saker till hundarna för att sedan äta en middag framför brasan i skogen. I skogen avslutade vi första dagen och efter en nattssömn var det dags för dag nummer två.

Söndagen startade med föreläsning om sporterna Heelwork to musik och Freestyle tillsammans med filmvisning. Sen var det dags att prova på några olika fotpositioner och tricks. Det var en fröjd att se glada svansa, hur alla möte sin hund efter dess förutsättningar och höra alla kreativa tankar på trick och program. För att varva ner och hitta energi till resten av dagen gjorde vi massage, akupressur och djupandning tillsammans innan lunchpausen. Där fick alla deltagare sin goodiebag med ett blandat innehåll till vovven, och efter maten fick de prova pilbåge innan det var dags att köra ner mot sjön för avslutning.

Nere vid sjön fick de ta sig an en liten men naggande god hinderbana med bland annat paddelboard. Det vara många modiga mattar och hundar som alla klarade banan med bravur. Och självklart avslutade vi med en fika med vacker vy över vattnet.

Tack till alla deltagare för all glädje, energi, tankar och känslor ni delade med er av. Det var en fröjd att ha er här!


Är du intresserad av vårt sommarläger så kan du redan nu skicka in intresseanmälan inför 2025 läger!
Det kommer vara precis som tidigare EXTRA allt och en härlig blandning av hundträning, hundsporter, föreläsningar och lägermys.
Skicka din intresseanmälan till info@hstensgard.se


0 kommentarer

Kommentera