Igår flyttade hälften av Ljusglimtens morsgrisar och jag fick frågan om hur det kändes. Mitt svar. Tomt men samtidigt bra för det känns som de hittat rätt. Att de har kommit till hemmen de ska vara i ❤️

Att vara uppfödare är mycket lycka, ansvar och en del oro. Oro att allt ska bli bra. Att det ska bli som man tänkt och att inget ska hända under valpningen och tiden man har valparna innan de ska hitta sina nya hem. Och att hemmen man hittar blir så bra som man hoppas. Såhär långt har jag haft världens bästa valpköpare (noga utvalda i och för sig) och dräktighet och förlossningar har varit smärtfria. Men man vet ju aldrig och jag hoppas ju över allt att det får fortsätta så. Men det är alltid tomt när valparna flyttar. Små gryn som man sett ta sina första andetag, steg och som sen upplever mängder av saker för första gången. Hur de blir sina egna och hur de tar sig an livet. Det är så fint på så många sätt och jag njuter varje gång. Minus allt städande men inget får man gratis. Så är det betalningen av små tassar i huset så tar jag den.

Allra finast om än med ett stygn sorg i hjärtat är när de ska till sina nya familjer. Att känna av glädjen, den lyckliga förväntningen och se de där ögonen som glittrar. Man vet ju själv hur det är när man får hämta sin lilla valp. Kärleken som är där svävandes i rummet. Vackert är det! Och jag är tacksam att jag får vara med om det. För så mycket glädje hundar kan ge oss, all kärlek, stöd, äventyr och minnen. En av anledningarna till mitt kennelnamn Ljusglimtens med. För hundar är som små ljusglimtar i mörkret. Oavsett hur mörkt det är, så lyser de upp livet!

Jag tror verkligen att våra hundar gör våra hjärtan större, och att få vara med om så ett ögonblick av denna stunden när hjärtan flätas samman. Det är stort, vackert och nästan något magiskt. Tänker att det säger att det är rätt med. Att de är där de ska bara. Jag lutar mig mot den tryggheten även om man alltid saknar dem.

På bild är Kurt, Spader och Ess nya familjer. Och jag säger inte farväl utan jag säger. På återseende ❤️


0 kommentarer

Kommentera