Idag har jag ökat på mina och hundarnas agilitykunskaper. Tycker det är viktigt att själv kursa och hålla sig igång som instruktör och älskar även peppen det ger en. Att få nya infallsvinklar och verktyg. Så idag åkte vi ner till Nutrolin arena för privatlektion och både Joy och Whisky fick köra.

Hos Joy var fokus självförtroende och driv och hon var så på. Ingen blockering utan lyssnade bra och drev på. Fick lite tips på hur vi kan jobba med starterna för att hon inte ska gå ner sig och sen kollade vi på hopp av baksida hinder. När det blir maxhöjd vil hon gärna smitta under så vi jobbade med det och bollade tankarna om 1 stegs baksida och 2 stegs baksida. Jag har samma kommando för båda i dagsläget men funderar på att ha separata framöver. För tror att det kan hjälpa henne ännu mer om vart hon ska. Så nu ska jag bara hitta ett lämpligt kommando för det.

Whisky fick visa upp svängar, hopp och tunnlar. Några hemläxor med förstärkningar av svängkommando som kommer bli perfekt att starka upp nu i vinter och mer jaktlekar för acceleration och framåt. Vi tittade även på beteende för gungan med target och där briljerade han. Det var mest jag som skulle ha koll på orden, händerna och belöningen. Men tillslut verkade även min hjärna få kläm på det. Jag hade tänkt innan att vi skulle börja med gungan men nu känns det ännu mer rätt. 3 gånger i veckan fick vi till oss att vi ska göra det så då får det bli så.

Fick sån agility-lycka och det var gött att få springa för någon annan och kursa. Jag rekommenderar verkligen alla oavsett var du är i träningen att åka och ta privatlektion eller gå kurs. För det bli något annat än träningen hemma. Det blir övningar man inte själv satt ihop och kanske fastnat i, nya infallsvinklar och mest av allt någon som ser vad man hittar på. Bra och dåligt. Som idag tex blev jag påmind om att är jag för nära hinderstödet på runt så “dör jag”. För där ska inte jag vara och hänga utan jag ska låta Joy lösa det och inte vara ivägen. Vilket var super bra att bli påmind om för jag har inte själv märkt att jag gått dit där och snoozat.

Så jag rekommenderar privatlektioner och kurser starkt för alla oavsett om du sitter fast, själv är instruktör eller känner att ni är redo för att tävla. Man kan alltid bli bättre och lära sig saker. Oavsett vart man är i livet ❤️

/L


0 kommentarer

Kommentera